J. Valančiūnas – neabejotinai geriausiai žinomas lietuvis NBA lygoje šiuo metu. Ir turintis daugiausiai bendraklubių JAV rinktinėje – du.

Todėl klausiami apie Lietuvą, DeMaras DeRozanas ar Kyle'as Lowry neišvengiamai kalbą pasuka apie savo pažįstamą Toronto „Raptors“ ekipoje.

„Rio de Žaneire jo dar nemačiau. Kai susitiksiu, būtinai apkabinsiu“, – sakė K. Lowry.

Nors lietuviai ir amerikiečiai olimpines žaidynes pradės skirtingose grupėse, jų keliai gali susikryžiuoti atkrintamosiose varžybose.

Ir tuomet jau ne glebėsčiavimaisi rūpės bendražygiams, atsidūrusiems skirtingose stovyklose.

„Jonas – mano didysis bičiulis. Taip jį vadinu ne be priežasties. Bet artimiausiu metu jis šio statuso neturės. Jis – vis dar mano vaikinas, bet šiuo metu – nebe didysis bičiulis. Jeigu reikės su juo žaisti, gali būti, kad keliskart trinktelsiu jam alkūne. Bet esu laimingas, kad jam sekasi, ir tikiuosi, jog taip pat bus ir žaidynėse“, – pusiau juokais J. Valančiūnui pirtį žadėjo užkurti K. Lowry.

30-metis įžaidėjas ne tik pirmą kartą dalyvaus olimpinėse žaidynėse – tai apskritai bus vieno „Raptors“ lyderių debiutas JAV rinktinėje.

Mike'as Krzyzewskis į naujus veidus atsigręžė po to, kai keliauti į Rio de Žaneirą vienas po kito atsisakė tokie žaidėjai kaip LeBronas Jamesas, Stephenas Curry, Russellas Westbrookas ar Chrisas Paulas.

Dalis žiniasklaidos tradiciškai pakrikštijo dabartinę JAV nacionalinės ekipos sudėtį „B rinktine“. Arba, geriausiu atveju, „B su pliusu“. Panašūs epitetai pasipila beveik visuomet, jei tik ant M. Krzyzewskio suolo nesusėda pačios ryškiausios NBA žvaigždės, kaip buvo 2008 ir 2012 metų olimpinėse žaidynėse. Bet sudėtis menkai keičia viltis ar, tiksliau sakant, būtinybę parsivežti aukso medalius.

Kuo pasižymės ši olimpinė JAV rinktinė K. Lowry akimis? Anot gynėjo, ne dėjimais, kurių amerikiečiai nepagailėjo žiūrovams repetuodami žaidimą prieš kelionę į Rio de Žaneirą.

„Gynyba yra mūsų arkliukas. Manau, ir toliau būsime komanda, kurios žaidimą lemia gynyba“, – pabrėžė amerikietis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)