Jums reikės:

12 ruginių sausainių
50 g ištirpinto sviesto
400 g tepamo varškės sūrio (originalaus, ne lengvo)
200 g grietinės (38 proc. riebumo)
40 g cukraus
1 vanilės lazdelės (reikės joje esančių grūdelių)
2 arbatinių šaukštelių citrinos sulčių

Uogų užpilui reikės:

100 g šviežių uogų
60 g sukraus

Kaip paruošti:

Smulkiai sutraiškykite sausainius. Jų trupinius sumaišykite su sviestu. Kepimo formą ir dugną išklokite kepimo popieriumi, taip bus lengviau ištraukti pyragą. Tada ant dugno sudėkite sausainius ir gerai juos supresuokite.

Atskirame inde sumaišykite tepamą varškės sūrį, grietinę, cukrų, vanilę ir citriną. Mišinį sudėkite ant sausainių sluoksnio ir sulyginkite.

Uogų užpilui sudėkite visas uogas į keptuvę ir užpilkite cukraus. Pakaitinkite, kol cukrus išsilydys. Atvėsinkite uogienę ir užpilkite ant pyrago viršaus.

Pyragą laikykite šaldytuve maždaug 2–3 val., geriausia – per naktį.