26-erių metų 196 cm ūgio amerikietė, kuri 2015-aisiais buvo pripažinta pačia naudingiausia WNBA lygos krepšininke, apie savo homoseksualumą paskelbė duodama interviu „Vogue“ žurnalui.

Kaip pranešė pati amerikietė, ji jau turi sužadėtinę – Amandą Clifton, su kuria kartu dalijasi apartamentais Čikagoje. E. Delle Donne rungtyniauja Čikagos „Sky“ komandoje. A. Clifton, kaip ir E. Delle Donne, yra krepšininkė, tačiau žaidžia ne pačioje pajėgiausioje JAV krepšinio lygoje.

Įdomu, kad E. Delle Donne – ne vienintelė homoseksualė JAV moterų rinktinėje. Apie savo netradicinę orientaciją yra pranešusi ir 206 cm ūgio vidurio puolėja Brittney Griner, sugebanti įkrauti kamuolį iš viršaus.

Such an awesome experience! #superbowl50

A photo posted by Amanda Clifton (@mandaclif) on Feb 7, 2016 at 7:48pm PST

Kiek anksčiau E. Delle Donne jau buvo viešai išreiškusi palaikymą kitoms homoseksualioms krepšininkėms, tačiau apie savo lytinę orientaciją nutylėdavo.

E. Delle Donne yra viena iš geriausių ir tarp gerbėjų populiariausių JAV rinktinės žaidėjų. Praėjusiame WNBA sezone ji žaidė tiesiog nesulaikomai – per rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 23,5 taško. Jau savo debiuto WNBA metais – 2013-aisiais – ji buvo išrinkta pačia geriausia lygos naujoke.

Amerikietė pasižymi savo dosnumu, noriai aukoja vaikų namams, ligoninėms. Labai daug simpatijų krepšininkė susilaukė dar prieš pradėdama studijas.

Kadangi jaunesnioji E. Delle Donne sesuo Lizzie yra autistė ir serga cerebriniu paralyžiumi, perspektyvi sportininkė dėl galimybės būti greta sesers atmetė galingo Konektikuto universiteto pasiūlymą. Kad galėtų bent 20 min. pakeliui automobilyje pabūti kartu su Lizzie, mokyklą baigusi Elena pasirinko krepšinio masteliais kuklų Delavaro universitetą.

Ant savo peties Elena yra išsitatuiravusi angelo tatuiruotę, kuri, anot jos pačios, reiškia: „Lizzie yra tarp angelo sparnų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)