Ingredientai:

Įdarui:

2 valgomieji šaukštai uogų likerio
1 kilogramas šviežių ar šaldytų vyšnių
2,5 stiklinės cukraus
3 valgomieji šaukštai sviesto
1 kilogramas varškės
3 kiaušiniai

Pabarstymui:

6 valgomieji šaukštai cukraus
3 valgomieji šaukštai sviesto
1,5 stiklinės šviežių duonos trupinukų

Tešlai:

1,25 stiklinės miltų
4 valgomieji šaukštai išlydyto sviesto (tepimui)
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
0,25 arbatinio šaukštelio druskos
6 valgomieji šaukštai vandens

Gaminimas:

1. Kepimo išvakarėse paruoškite tešlą. Miltus ir druską persijokite, supilkite alyvuogių aliejų.

2. Nuolat maišydami šakute, nedidele srovele supilkite į miltus vandenį. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus ir minkykite 6-8 minutes, kol ji taps lygi ir elastinga.

3. Suformuokite iš tešlos kamuolį, susukite į maistinę plėvelę ir nakčiai padėkite į šaldytuvą. Likus valandai iki kočiojimo tešlą iš šaldytuvo išimkite.

4. Kepimo išvakarėse reikia paruošti ir varškę. Padėkite ją ant drobinės servetėlės ar kelių marlės sluoksnių, suriškite galus taip, kad gautųsi maišelis, ir nakčiai pakabinkite virš kriauklės ar dubens.

5. Vyšnias nuplaukite, išimkite kauliukus, sudėkite uogas į dubenį ir supilkite vieną stiklinę cukraus ir likerį. Gerai išmaišykite ir palikite nakčiai.

6. Kitą dieną paruoškite pabarstukus. Sviestą įdėkite į prikaistuvį ir išlydykite ant nedidelės ugnies. Suberkite duonos trupinius, išmaišykite ir kaitinkite penkias minutes, kol trupiniai įgaus auksinį atspalvį. Nuimkite nuo ugnies, įberkite cukraus, išmaišykite ir palikite.

7. Varškę stipriai išspauskite ir sudėkite į dubenį. Kiaušinius gerai išplakite su likusiu cukrumi ir sviestu. Toliau plakdami, sudėkite varškę. Masę dešimčiai minučių padėkite į šaldytuvą.

8. Vyšnias supilkite į koštuvą, kad nuvarvėtų sultys, tačiau jų neišpilkite. Du trečdalius vyšnių nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, likusias palikite padažui. Vyšnių sultis supilkite į prikaistuvį, uždėkite jį ant ugnies ir užvirkite. Kaitinkite keturias minutes. Suberkite vyšnias ir padėkite viską padažui. Išmaišykite, nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.

9. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi, ištepkite ją aliejumi. Darbinį paviršių pabarstykite trupučiu miltų. Tešlą iškočiokite į ploną stačiakampį lapą, kurio išmatavimai 50х40 centimetrų. Ilgesnioji stačiakampio pusė turi būti priešais jus. Paimkite tešlą už priešingų galų ir šiek tiek ištempkite, tik stenkitės nesuplėšyti. Perkelkite ją ant didelio virtuvinio rankšluosčio. Ištepkite tešlą dviem valgomaisiais šaukštais ištirpinto sviesto.

10. Išbarstykite ant tešlos paruoštus pabarstukus, stenkitės tai padaryti tolygiai. Šonuose palikite po tris centimetrus nebarstytus. Ant viršaus tepkite paruoštą varškę, išlyginkite ją.

11. Paskutinis sluoksnis – vyšnios, kurias reiškia truputį paspausti, kad įsispraustų į varškę. Pradėdami nuo arčiausiai jūsų esančios pusės, susukite tešlą į ritinį. Tešlą lengvai patepkite vandeniu, užspauskite ritinio kraštus.

12. Ant rankšluosčio perkelkite štrudelį ant išklotos kepimo skardos, ištepkite jį likusiu ištirpintu sviestu. Pašaukite į orkaitę ir iškart sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių Celsijaus. Kepti reikia 1 valandą 10 minučių. Išimkite iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti. Patiekite štrudelį su vyšnių padažu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)