Pirmadienį su Lietuvos krepšinio rinktine į olimpinį kaimelį atsikraustė penki žaidėjai, dar niekuomet negyvenę kartu su dešimtimi tūkstančių viso pasaulio sportininkų nuo išorinio pasaulio izoliuotoje erdvėje.

Adas Juškevičius, Domantas Sabonis, Vaidas Kariniauskas, Marius Grigonis ir Mindaugas Kuzminskas olimpinę šventę iš vidaus stebi pirmą kartą. Kokie naujokų įspūdžiai apie kandesnių svečių su studentų bendrabučiu lygintą Rio de Žaneiro kaimelį?

„Nesame kažkokie išskirtiniai, viskas gerai. Visur lovos vienam per ilgos, kitam per trumpos, trečiam per minkštos, o ketvirtam per kietos. Visiems idealu niekada nebus. Man tai – pirma olimpiada, ir sąlygos tikrai atrodo normalios“, – patikino M. Kuzminskas, kambariu besidalinantis su D. Saboniu.

Bet ne visiems siekiant išvengti potvynio kambaryje tenka patiems kabintis užuolaidą duše, kaip Australijos rinktinės vidurio puolėjui Andrew Bogutui.

Krepšinio turnyro favoritai amerikiečiai kaimelį tradiciškai išmainė į gerokai patogesnį būstą – šįkart juo tapo Rio de Žaneiro uoste prisišvartavęs kruizinis laivas.

M. Kuzminskas NBA įžymybėms nepavyduliauja.

„Matome, kokio dėmesio olimpiniame kaimelyje susilaukia ryškiausios žvaigždės – Novakas Djokovičius, Rafaelis Nadalis, Michaelas Phelpsas. Visi – net ir sportininkai – nori su jais nusifotografuoti ir panašiai. Manau, amerikiečiai gyvena atskirai labiau dėl šios priežasties, o ne dėl geresnių sąlygų“, – svarstė puolėjas.

– O norinčių įsiamžinti su Lietuvos krepšininkais irgi būna ilga eilė? – Krepšinis.lt paklausė M. Kuzminsko

– Tikrai ne. Kaimelyje – tūkstančiai geriausių pasaulio sportininkų. Kaip ir mes nežinome visų užsienio lengvaatlečių, ilgų nuotolių bėgikų ar plaukikų, taip ir ne visi svetur domisi krepšiniu.

– Artimiausi lietuvių kaimynai olimpiniame kaimelyje – latviai, serbai, bulgarai ir kongiečiai. Kurie iš jų triukšmingiausi?

– Visi jie – sportininkai, atvažiavę ne turistauti. Natūralu, kad ir mes, ir jie laikosi režimo. Keista gal tik tai, kad lauke visą dieną groja himnus – nežinau, gal repetuoja atidarymą? Šiek tiek trukdo išsimiegoti, bet nieko, viskas gerai (iš tiesų kaimelyje prieš žaidynių atidarymą kasdien vyksta ceremonijos, kurių metu formaliai paskelbiama apie vis kitos šalies sportininkų atvykimą – pakeliama vėliava ir atliekamas himnas – Krepšinis.lt).

– Rio de Žaneire nusikalstamumas – ypač didelė problema. Ar skyrėte papildomo dėmesio savo saugumui?

– Iš olimpinio kaimelio nelabai kur ir išeiname. Vieną kartą buvo išvykę apžiūrėti statulos (Kristaus Atpirkėjo – Krepšinis.lt), kėlėmės į kalną, o daugiau nelabai yra laiko kur nors kišti nosį. Tik važiuodami autobusu per langus pastebime, kad visur pilna kareivių, policininkų. Apsauga – sustiprinta, pavojaus tikrai nejaučiame.

– Treniruočių stovykloje Pietų Amerikoje rinktinė patyrė įvairių nuotykių. Kaip įvertintumėte paskutinį pasirengimo etapą?

– Sakyčiau, užsigrūdinome. Sąlygos nebuvo pačios geriausios, bet lygiai tokios pačios jos buvo ir kitoms komandoms. Manau, gerai, kad atvažiavome anksčiau. Negali tiesiai iš Lietuvos nuskridęs į žaidynes tikėtis gerų rezultatų.

– Po draugiškų rungtynių Argentinoje teisėjai turbūt nebeturės kuo nustebinti?

– Taip, tas būdinga daugeliui draugiškų turnyrų. Kai kurie „švilpia“ specialiai, kai kurie galbūt tiesiog nemoka kitaip – toks jų lygis. Bet, pavyzdžiui, turnyre San Paule teisėjavimas buvo aukščiausio lygio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)