Tiesa, palapinėje įrengtoje krepšinio salėje treniravęsi lietuviai tryško didele energija ir be jokių skrupulų vienas kitą stumdė ar net negailėjo atstatyti alkūnių. Vis tik J. Kazlauskas aikštėje matė ne tokį vaizdą, kokį norėtų. Ir dėl to nemažą kaltės dalį skyrė turnyro Argentinoje organizatoriams.

Prieš daugiau nei savaitę Lietuvos rinktinė Buenos Airėse turėjo iškęsti ne pačias maloniausias treniruočių sąlygas, o dėl prakiurusio arenos stogo netgi negalėjo sužaisti draugiško mačo su Australijos ekipa.

„Mums praktiškai visa kelionė į Argentiną iškrito. Tikrai negalvojome, kad šalyje, turinčioje tokio lygio komandą, bus tokios sąlygos ir net rungtynės sugriūtų. Ir tai jaučiasi – kai atvažiavome į kaimelį, patekome į rutiną: šiandien treniruotė buvo nekokia – vaikinai nusivalkioję“, – pasakojo specialistas, pasiskundęs, kad Rio jis dažniausiai gali surengti tik 50 minučių trukmės treniruotes.

Iki atvykimo į ateinančių trijų savaičių dėmesio centre būsiantį miestą Lietuvos rinktinė iš planuotų 12 rungtynių sužaidė 10. Jose buvo pasiektos 8 pergalės, o abu pralaimėjimai patirti tik 1 ir 2 taško skirtumais.

„Be abejonės mes norėjome dar vienų draugiškų rungtynių, nes toks didelis tarpas išėjo. Pasiūlė Nigerija, bet mums dar vieną mačą žaisti su savo pogrupio komanda nėra prasmės“, – pasakojo į Rio de Žaneirą rugpjūčio 1-osios vakarą atvykęs J. Kazlauskas.

Jo auklėtiniai šią vasarą nugalėjo ne tik Naująją Zelandiją (88:58), Tunisą (81:56), Venesuelą (84:53), Nyderlandus (84:61) ar Baltrusiją (84:51), bet ir abukart Ispaniją (87:83 ir 78:78) bei sykį Australiją (81:56).

Po keistų rungtynių, kurios pareikalavo net dviejų pratęsimų, mūsiškiai nusileido Argentinai (85:86), o paskutiniame pasirengimo išbandyme San Paule turėjo pripažinti brazilų pranašumą (62:64).

Po tokio solidaus žaidimo lietuviai rinktinės narius į olimpinį turnyrą išleido ramia širdimi ir netgi ėmė kabinti medalius. Tačiau J. Kazlauskas įvykiams už akių užbėgti neskubėjo ir nusprendė kiek pristabdyti arklius.

„Džiaugiuosi, kad Lietuva daug tikisi iš šios komandos, bet norėčiau, kad jūs (žurnalistai, – Krepšinis.lt) per daug tos įtampos nesukeltumėte. Aišku, mes nesiruošiame niekam nusileisti, bet tikrai dar esame daug kur pažeidžiami“, – tarsi apsidrausdamas kalbėjo treneris, kurio vadovaujami komandai Rio žaidynėse keliamas tikslas patekti tarp 8 stipriausių rinktinių.

Bet galbūt už to slepiasi pasalūniški kėslai? Ypatingai prisiminus 2000-ųjų Sidnėjaus olimpiadą, kurioje jaunoji Lietuvos krepšinio karta su J. Kazlausku priešakyje nužygiavo iki apdovanojimų pakylos.

„Sidnėjuje buvo jauna komanda: iš mūsų niekas per daug nieko nesitikėjo, bet kuo toliau, tuo gražesnį krepšinį demonstravome, ir patys žinote kuo pasibaigė. Norėtųsi, kad ir ši komanda demonstruotų vis gražesnį krepšinį“, – šampano purslais aplaistytą australiškąją bronzą prisiminė treneris.

Lietuvos rinktinės startas olimpiniame krepšinio turnyre – jau šį sekmadienį, o pirmasis varžovas – kietas riešutas: tai šeimininkė Brazilijos komanda. Rungtynės prasidės 20 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)