Su treneriu Vladimiru Bajevu į Braziliją E. Petrauskas atvyko liepos paskutinėmis dienomis. Nors neretai pasigirsta įvairių ne pačių geriausių nuomonių apie treniruočių sąlygas Rio, lietuvis idelias salygas rado kojos nekeldamas iš olimpinio kaimelio.

„Man viskas gerai. Čia, vietoje – olimpiniame kaimelyje – daugiausiai treniruojamės. Salėje buvome du kartus, prie maišų padirbome. Visos sąlygos kaimelyje yra – bėgimo takeliai, maišai. Dabar vistiek pagrindinis darbas su treneriu – dirbame greičiui, svorio metimui. Viskas gerai, niekuo nesiskundžiu“, - šypsosi E. Petrauskas.

Lietuvis ilgai netruko prisitaikyti prie šešių valandų laiko skirtumo.

„Dabar jau miegu normaliai. Pirmos dienos gal buvo tokios, kad sunkokai miegojau. O dabar jau viskas gerai“, - sako boksnininkas.

Londono olimpiadoje 60 kg svorio kategorijoje sužibėjęs sportininkas Rio varžysis jau su sunkesniais varžovais. Varžovai nauji, tačiau gerai žinomi.

„Visus varžovus puikiai žinau. Lyginant su Londonu, tai varžovai pasikeitė. Pirmiausiai dėl to, kad mano svorio kategorija pasikeitė – Londone boksavausi 60 kg svorio kategorijoje, dabar perėjau į 64 kg svorio kategoriją. Kas Londone boksavosi 60 kg svorio kategorijoje tai dauguma ten ir liko. Bet aš jau ketverius metus boksuojuosi 64 kg svorio kategorijoje, tai žinau visus varžovus, su daugeliu esu kovojęs tiek profesionalų, tiek mėgėjų kovose“, - sako boksininkas.

Jei Londone E. Petrausko bronzinis medalis buvo maloni staigmena, tai Rio boksininkui tenka jau visiškai kitoks dėmesys ir keliami kur kas aukštesni tikslai, nei prieš ketverius metus. Varžovai taip pat nesnaudžia, tačiau tai lietuvio negąsdina.

„Visi jie įveikiami – tiesiog reikia prie jų mokėti prieiti. Stengsiuosi tai padaryti. Jokio spaudimo nejaučiu. Aš tikslų sau nekeliu. Man svarbiausia įvykdyti tai, ką treneris sako. Įvykdyti tai, ką mes esame suplanavę, kaip ruošėmės, kad nebūtų taip, kad išeisiu į ringą ir bus per mažai darbo, mažai judėsiu. Stengsiuosi kovoti ir kuo geriau sukovoti ir įgyvendinti visus trenerio lūkesčius“, - sako E. Petrauskas.

Lietuvis neslepia, kad šiai dienai pagrindinis favoritas yra ne jis.

„Yra du varžovai, kurie šiuo metu stipriausi pasaulyje – tai rusas Vitalijus Dunaitsevas ir kubietis Ronelis Iglesias, kuris šioje kategorijoje laimėjo ir Londono olimpinėse žaidynėse. Tuo tarpu rusas nesenai tapo pasaulio čempionu. Tai pagrindiniai varžovai. Na, bet juk nebūna neįveikiamų“, - optimistiškai kalba E. Petrauskas.

Rio olimpiniame kaimelyje E. Petrauskas gyvena viename kambaryje su V. Bajevu, kuriam negaili pagyrų.

„Gerai pasiruošėme, turėjome tikslingas stovyklas. Labai esu dėkingas treneriui, kuris mane labai palaikė. Vis skatina eiti į priekį. Turiu kelio traumą – plyšo dešinės kojos meniskas. Tai buvo jau senokai, tačiau nebuvo laiko operacijai, tai daktarai vis apgydo, apgydo, kad to skausmo nejustume. O treneris vis skatina: nenusimink, eik į priekį, viskas gerai. Skatina kad ir kas benutiktų, eiti į priekį. Džiaugiuosi už trenerį, kad taip mane palaiko. Dėl jo ir stengiuosi“, - sako E. Petrauskas.

Lietuvos į pirmąją kovą stos rugpjūčio 10-ąją. Rio ringe išvysime ir dar vieną Lietuvos atstovą – Eimantas Stanionis kausis svorio kategorijoje iki 69 kg.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)