Į braziliškų šokių ritmą šventėje įsisuko ir Lietuvos himną sugiedojo buriuotoja Gintarė Scheidt ir jos konsultantas Rokas Milevičius, boksininkai Evaldas Petrauskas ir Eimantas Stanionis, baidarininkai Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas, LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, o krepšinio rinktinei atstovavo masažuotojas Juozas Petkevičius ir LKF generalinis direktorius Mindaugas Špokas.

Krepšininkai, plaukikai, irkluotojai, dviratininkai ar tenisininkas Ričardas Berankis tuo metu šlifavo savo pasiruošimą pirmiems startams.

Be lietuvių savo vėliavas aukštyn iškėlė ir Gvatemalos, Ganos, Jordanijos, Čilės bei Armėnijos rinktinių atstovai. Prieš šią ceremoniją misijų vadovai iš olimpinio kaimelio vadovo atsiėmė oficialius raštus ir paliko šalies inicialus dalyvių lentoje.

Rio de Žaneiro olimpiniame kaimelyje šiuo metu susirinko dar ne pilna Lietuvos delegacija – kiek vėliau į tolimąją Braziliją atskris dziudo atstovai, imtynininkai, penkiakovininkai, dviračių treko atstovės ir lengvaatlečiai.

Jau penktadienio vakarą oficialiai startuos ir pačios olimpinės žaidynės. „Maracana“ stadione vyks iškilminga atidarymo ceremonija, o jos metu Lietuvos vėliavą neš ir saviškius į priekį ves G. Scheidt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)