Kuomet lietuviai verkė džiaugsmo ašaromis kartu su ką tik inauguruota Londono olimpine čempione Rūta Meilutyte, Latvija užgniaužusi kvapą stebėjo, kaip link nugalėtojų pakylos žygiuoja jos paplūdimio tinklininkai.

J. Šmedinis tąkart žaidė ne su savo ilgamečiu porininku A. Samoilovu – 2012 metais kompaniją ant smėlio jam palaikė kita Latvijos paplūdimio tinklinio įžymybė Martinas Plavinis. Ir duetas „grojo“ puikiai: olimpinio turnyro pabaigoje ant latvių kaklų spindėjo bronzos medaliai. Neskaitant BMX dviratininko Mario Štombergo aukso, tai buvo vienintelis į Latviją iš Londono parvežtas apdovanojimų komplektas.

Šįsyk 29-erių J. Šmedinis olimpines aukštumas bandys šturmuoti su dvejais metais vyresniu A. Samoilovu. Abu jie – dukart Europos vicečempionai, abu laimėję daugybę prestižinių turnyrų, abu užsigrūdinę ir itin rimtai vertinami tarptautinėje arenoje.

Bet vien už tai niekas dar vieno olimpinio medalio nedovanos. Ypač – Brazilijoje, laukiančioje savo paplūdimio tinklinio dievukų – Alisono ir Bruno Schmidto, Pedro Solbergo ir Evandro – triumfo žygių.
Evandro Goncalvesas ir Pedro Solbergas

Su pastaruoju tandemu jau grupės varžybose teks galynėtis ir latviams. Ir mačas jau dabar patiems žaidėjams kelia įvairių minčių.

„O, tikrai bus ką veikti. Evandro – tikras milžinas. Kai atsistoja prie tinklo, pro jį nieko nebesimato“, – kalbėdamas su DELFI, ant pirštų galų pasistiebė ir rankas išskėtė J. Šmedinis, vaizduodamas savo būsimą oponentą.

„King Kongas“, – mestelėjo pokalbį nugirdęs vienas latvių trenerių, prajuokindamas savo auklėtinius.

Latviai smarkiai neperdeda. 26-erių 210 cm ūgio ir 105 kg svorio Evandro yra išskirtinis galiūnas smėlio aikštėje.

Su brazilais A. Samoilovas ir J. Šmedinis jėgas tikrinsis rugpjūčio 11 d. Prieš tai laukia kanadiečių ir kubiečių paruošti išbandymai.

Tiesa, papildomą testą parengė ir žaidynių organizatoriai. Latvijos tinklininkai pasirodymą garsiajame Kopakabanos paplūdimyje pradės sekmadienį – lygiai vidurnaktį vietos laiku.

„Baigsime žaisti pirmą nakties ar dar vėliau. Visa laimė, kad mačai mums išdėlioti kas dvi dienas“, – DELFI sakė J. Šmedinis.

Primename, kad didžiausi optimistai šiemet vylėsi pirmą kartą olimpiniame paplūdimio tinklinio aikštyne greta Latvijos vėliavos išvysti ir Lietuvos trispalvę. Bet olimpinėje atrankoje debiutavusioms Ievai Dumbauskaitei ir Monikai Povilaitytei įveikti viso kelio iki Rio de Žaneiro nepavyko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)