Lietuvės puikiai susitvarkė su užduotimi ir nugalėjo Izraelio bendraamžes rezultatu 10:3. Tam prireikė 5 kėlinukų.

Gintarė Paskočimaitė puikiai tvarkėsi padavinėdama kamuoliuką visus 5 kėlinius (3 strike out'ai, 0 praleistų taškų) ir puldama (pelnė 3 taškus), Gabija Venslovaitė puikiai pasirodė atmušdama kamuolį (2 iš 2 bandymų - AVG 1.000), Nomeda Neverauskaitė po savo atmuštų bandymų „parvedė“ 3 komandos draugių pelnytus taškus.

Antros rungtynės su Didžiąja Britanija sekėsi žymiai blogiau. Karštis ir nuovargis paliko savo pėdsakus. Kitos dvi padavimus galinčios atlikti žaidėjos niekaip nesusitvarkė su savo užduotimi, o britų „pičerės“ padavimai buvo mūsiškėms per greiti, todėl pralaimėta 0:15.

Grupėje B Lietuvos komanda liko antra ir pateko į kito etapo E grupę kartu su Italijos, Belgijos komandomis ir ekipa, kuri užims pirmą vietą D grupėje.

Antradienį prasidės E grupės kovos.

Softbolas tai panašus į beisbolą komandinis žaidimas labai populiarus visoje Amerikoje, Azijoje, Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje. labai sparčiai populiarėjantis Europoje. Ryškūs softbolo lyderiai Europoje yra Italija ir Olandija, tarp jų paskutiniaisi metais spraudžiasi Čekija ir Rusija.

Lietuvos softbolo rinktinę sudaro merginos iš Radviliškio, Vilniaus ir Kauno.

Izraelyje prasidėjo Europos jaunimo beisbolo čempionatas

Izraelio sostinėje prasidėjo 2016 metų Europos jaunimo (iki 21 metų) beisbolo čempionatas.

Nesėkmę keturių komandų turnyrą pradėjo Lietuvos rinktinė, pirmo turo dvikovoje 1:10 pralaimėjusi Ukrainos bendraamžiams.

Antradienį lietuviai išmėgins jėgas su Izraeliu beisbolininkais, o trečiadienį - su Rusijos ekipa. Rusijos ir Izraelio komandų dvikovoje pergalę 7:0 iškovojo rusai.

Ketvirtadienį pirmą ir antrą vietą užėmusios rinktinės varžysis finale, o trečią ir ketvirtą - kovos dėl bronzos medalių vietos.

Beje, tai bus paskutinis tokios amžiaus grupės beisbolininkų Europos čempionatas. Nuo 2017 metų Europos beisbolo konfederacija (CEB), sekdama pasaulio beisbolo ir softbolo konfederacijos (WBSC) pavyzdžiu jaunimo čempionato dalyvių amžių padidins iki 23-ejų metų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją