1. Kitų pritarimas

Jums išties tokia svarbi aplinkinių nuomonė, kad pamirštate, ko norite ir kas esate iš tikrųjų? Jums svarbu sulaukti pritarimo socialiniuose tinkluose ir girdėti komplimentus? Kartais, kad jų sulauktumėte, užsidedate idealaus žmogaus, kuriuo iš tikrųjų nesate, kaukę? Tik įsivaizduokite, kiek gausite, jeigu nustosite nuolat žvalgytis į kitus, tikėdamiesi kitų pritarimo. Mažų mažiausiai, jūsų energija įgaus kitą kokybę, o iš paskos ateis stebėtini pokyčiai. Pabandykite!

2. Pyktis ir nuoskauda

Pyktis ir nuoskauda – dvi stipriausios ir nekonstruktyviausios emocijos, kurios visiškai palaužia mus iš vidaus. Nuoskauda verčia mus negyventi savo gyvenimo, o eikvoti visas organizmo jėgas aukščiausio teisingumo paieškoms. Išmokite susitaikyti su tais, kurie sukelia jums šiuos jausmus. Tai nereiškia, kad turite visiškai paminti savo išdidumą, pakanka visiškai ignoruoti žmogų ar situaciją. Nuoširdžiai atleiskite ir iškart pajausite palengvėjimą.

Prisiminkite, kad tas, kuris jus pykdo, jus tuo pačiu kontroliuoja.

3. Idealaus partnerio paveikslas

Meilėje stereotipinis mąstymas neveikia. Jūs visada įsivaizdavote svajonių vyrą vienokį, o dabar šalia yra žmogus, kuris visiškai neatitinka šių standartų? Puiku! Prisiminkite, kad idealus partneris tiesiog neegzistuoja. Kiekvienas mūsų turime rinkinį pavyzdinių savybių, kurias turi turėti žmogus, tačiau svarbiausia yra atsakas, kurio sulaukiame, jausdami, mūsų tai žmogus ar ne.

4. Pasiteisinimai

Pasiteisinimai – labai patogu. Tai tarsi priežastis, kodėl nepavyko. Tačiau jeigu gyvensite pagal principą „pasiteisinimams nėra laiko“, jūsų gyvenimas akimirksniu pasikeis. Pasiteisinimai – tai mėginimas nusiimti atsakomybę. Ir ne daugiau.

5. Praeitis

Kad ir kokia ji būtų, tai jau praeitis. Jos nebėra. Atėjo kas kita – dabartis, kuri ir yra gyvenimas. Netempkite su savimi praeities santykių bagažo. Nelyginkite dabartinio mylimojo su buvusiuoju – žmogus juk nekaltas, kad jis kitoks. Pradėdami naujus santykius atsikratykite buvusiųjų – ir ne tik gyvenime, bet ir savo galvoje. Kitaip tai bus santykiai be tęsinio.

6. Negatyvas

Negatyvas bet kokiu atveju yra destruktyvus. Pozityvus mąstymas – raktas į visiškai kitokį gyvenimą, tereikia tai pabandyti. Pabandykite bet kokioje situacijoje matyti teigiamus momentus. Viskas, kas išeina iš jūsų minčių ir žodžių pavidalu, atgal sugrįžta realybės pavidalu. Todėl turite keisti savo gyvenimišką nuostatą į gryną pozityvą. Ir viskas pasisuks į gerą. Beje, gerokai anksčiau, nei jūs galvojate.

7. Pasmerkimas

Ką nors smerkti – nedėkingas uždavinys. Tai reiškia, kad mes pasirenkame moralės sergėtojo poziciją. O kas bus teisėjai? Visi mes esame žmonės su savo tiesa ir savo vertybėmis, tačiau nereikėtų primesti jų kitiems. Jeigu mes pradėsime smerkti kitus žmones, o jie – mus, gyvenimas neteks prasmės. Išeitis viena – gyventi savo gyvenimą ir vertinti tik savo poelgius ir mintis.

8. Pavydas ir pavyduliavimas

Stiprios griaunančios emocijos – pavydas ir pavyduliavimas – gali sugriauti žmogaus savivertę. Liaukitės lyginti save su kažkuo, juk kiekvienas žmogus yra unikalus. Iš esmės, tai pačios nelogiškiausios ir nekonstruktyviausios emocijos iš visų galimų.

Jeigu kalba eina apie meilę, tai pavyduliauti yra beprasmiška: jeigu nėra preteksto, tai pavyduliavimas virs paranoja, o jeigu pretekstas yra, tai pavyduliauti jau vėlu. Pavydas, apskritai, giliausiame lygmenyje yra savęs, savo individualumo neigimas. Kai tik jūs jaučiate, kad jus traumuoja svetima sėkmė, pabandykite paanalizuoti ir paleisti šį jausmą. Jūs esate unikalus. Jūs – kitoks.

9. Kontrolė

Neįmanoma kontroliuoti visko ir visada. Ypač jeigu kalba eina apie artimus žmones. Kartais reikia atsipalaiduoti, kad gyvenimas pats sudėliotų viską į savo vietas. Nereikia suprasti, kad būtina viską paleisti savieigai, tačiau atlaisvinti kumštį kartais būna naudinga – tai padeda išsaugoti pusiausvyrą.

10. Lūkesčiai

Niekas niekam nieko neskolingas. Jeigu nutiks taip, kad viskas susiklostys taip, kaip jūs svajojate- tai puiku. Jeigu ne, vadinasi, taip turi būti. Priimkite savo gyvenimo įvykius ramiai. Ir prisiminkite: jeigu nieko nesitikėsite, niekada nenusivilsite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)