Pastarieji bus ne tik olimpinio krepšinio turnyro šeimininkai, bet ir pirmieji lietuvių varžovai žaidynėse. Būtent dėl šios priežasties tiek J. Kazlauskas, tiek Rubenas Magnano visų kortų dar neatskleidė.

„Rungtynės buvo geros, malonios akiai žiūrovams, o abi ekipos kovėsi iki paskutinės akimirkos. Aišku, viso arsenalo nerodėme nei mes, nei jie. Bet buvo kieta vyriška kova ir nemanau, kad mes ją pralaimėjome. Kol kas viskas atrodo teigiamai“, – dvikovą su užklijuotu antakiu komentavo Jonas Mačiulis.

31-erių puolėjas mačo metu žaidybiniame epizode neišvengė smūgio alkūne, dėl kurio jam buvo prakirstas antakis.

„Viskas gerai, siūti nereikia – gyvensiu, vaikų bus“, – juokėsi kovingasis kaunietis.

Nors kietos vyriškos kovos nestigo, teisėjai savo švilpukais tikrai nesugadino – priešingai nei argentiniečių arbitrai mače Argentinoje prieš šios šalies komandą.

„Susipažinome su savo priešininku: nors komandos nenaudojo visų savo rezervų, bet rungtynės vyko visu šimtu procentų. Netgi nustebino teisėjų nešališkumas, nes tikrai gerai švilpė. Nors ir pralaimėjome, esame patenkinti rungtynėmis, nes tai buvo paskutinis taškas prieš olimpines“, – mintimis dalijosi Mindaugas Kuzminskas, pagyręs teisėjų brigadą iš Brazilijos.

Lietuvos rinktinė pasirengimo cikle iškovojo 8 pergales iš 10 galimų: 88:58 sutriuškino Naująją Zelandiją, 81:56 – Tunisą, 84:53 – Venesuelą 84:61 – Nyderlandus ir 84:51 – Baltarusiją. Vėliau du kartus buvo įveikta Ispanija (87:83 ir 78:76), po dviejų pratęsimų pralaimėta Argentinai (85:86) ir nugalėta Australija (81:68). Dar vienas lietuvių ir australų mačas Argentinoje neįvyko dėl prakiurusio arenos stogo.

Iki starto žaidynėse liko tik savaitė, o per ją, anot J. Mačiulio, mūsiškiai turi ištaisyti vieną esminę spragą.

„Šiek tiek šlubuoja tolimi metimai, o pagal žaidimo planą mums jų tikrai reikia. Liko dar savaitė iki pirmų rungtynių, todėl dar turime laiko pasimėtyti ir atitaikyti taikiklius“, – sakė jis.

Pirmadienį Lietuvos krepšininkai kartu su kolegomis iš Australijos ekipos pirmadienį užsakytu lėktuvu keliaus į Rio de Žaneirą ir apsigyvens olimpiniame kaimelyje. Pirmosios Lietuvos rinktinės rungtynės krepšinio turnyre – rugpjūčio 7-ąją, kuomet teks stoti į kovą su brazilais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)