„Vaidas – tikras įžaidėjas. Ne tiek svarbu, ką jis pats daro aikštėje, kiek svarbu, kaip tuo metu komanda žaidžia. Ketvirtose rungtynėse iš eilės V. Kariniauskas įrodė, kad komanda jo klauso ir jis susitvarko su įžaidėjo funkcijomis. Be abejonės, jaunam žaidėjui dar yra daug kur tobulėti, bet su juo bent jau mes nekrentame į duobę“, – apie V. Kariniauską tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė J. Kazlauskas.

Atrankos cikle Lietuvos rinktinė sužaidė 10 kontrolinių mačų, iš kurių laimėjo 8. Paskutinis blynas buvo svilstelėjęs – mūsiškiai 62:64 pralaimėjo Brazilijos krepšininkams, su kuriais kausis ir pačiame Rio de Žaneiro olimpiniame turnyre.

„Visą laiką norisi dar geriau. Kaip besiruoštum, kokioje formoje bebūtum, kaip studentui, trūksta gal tos vienos dienos, bet galvoju, jog daugiau mažiau viskas – normaliai. Be abejo, yra tokių niuansų, tačiau jų visą laiką bus. Jeigu būtų ideali gynyba, komandos sužaistų įmetusios po nulį, bet taip nebūna. Yra tų taisytinų dalykų, tačiau komanda – teisingame kelyje“, – po paskutiniųjų rungtynių dėstė treneris.

Mantą Kalnietį ir Joną Valančiūną rungtynių su brazilais pabaigoje tausojęs J. Kazlauskas pažymėjo, kad stengėsi apsidrausti nuo bereikalingų traumų.

„Už savaitės – olimpinės žaidynės, tad norisi apsidrausti nuo visų dalykų. Be abejo, norime ir stengiamės laimėti, bet sumažinome riziką iki minimumo. Galvoju, jog M. Kalnietis ir J. Valančiūnas gavo pakankamą krūvį, pakankamai parodė savo potencialą. Nejaugi galvojate, kad jie žais po 40 minučių draugiškose rungtynėse. Yra ir kiti žaidėjai, jie atvažiavo ne turistai, jie turi įrodyti savo vertę“, – sakė jis.

Anot J. Kazlausko, M. Kalnietis demonstruoja tikrai solidų žaidimą ir yra vienas iš komandos vedlių.

Pirmąsias rungtynes Rio de Žaneire Lietuvos rinktinė žais būtent su Brazilijos rinktine ateinantį sekmadienį, 20.15 val. Lietuvos laiku.

Grupėje taip pat kovos Ispanijos, Argentinos, Nigerijos ir Kroatijos krepšininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)