Žalgiriečių po pertraukos laukia išvyka į Alytų ir rungtynės su „Dainava“. XVIII ir XIX turuose „Žalgiris B“ žais Kaune. Artimiausias mačas namie – XX ture su „Šilute“.

„Mūsų antrosios sezono pusės tikslas – kiekvienas rungtynes žaisti visa jėga. Jei taip bus ir darysime mažiau klaidų nei iki šiol – rinksime taškus“, – įsitikinęs „Žalgirio B“ strategas Andrius Skerla.

Jam pirmoji sezono pusė buvo debiutas vyriausiojo trenerio pozicijoje.

„Viskas gerai. Darbo daug, bet judame į priekį“, – šypsojosi A. Skerla.

Trenerio pirmosios sezono dalies lūkesčiai buvo didesni. Komanda dažnai „nuginkluodavo“ varžovų vartininkus, bet A. Skerlą neramino praleisti įvarčiai.

„Žalgirio B“ vyriausiasis treneris iš savosios komandos išskyrė Ernestą Stočkūną.

„Jis nuo pat pasiruošimo sezonui buvo komandos lyderis. Ernestas atliko daug rezultatyvių perdavimų. Kai E. Stočkūnas ir J. Momkus žaisdavo kartu, varžovams pridarydavo tikrai daug nemalonumų“, – džiaugėsi A. Skerla.

Per pirmąją sezono pusę daugiausia „Žalgirio B“ įvarčių pelnė būtent J. Momkus – 11-a. Jis rezultatyviausių lygos žaidėjų klasifikacijoje rikiuojasi šeštas.

„Jauna, aktyvi, draugiška. Tiesiog gera komanda“, – taip „Žalgirio B“ ekipą charakterizuoja rezultatyviausias vienuolikės futbolininkas.

Pirmojoje sezono pusėje komandos kapitono pareigas ėjo Lukas Valvonis. Tačiau jis, kartu su kitu „Žalgirio B“ žaidėju Danieliu Romanovskiu, vasaros pradžioje išvyko į Utenos „Utenį“. Tada kapitono raištis patikėtas Martinui Morozui.

„Sezono pradžioje buksavome, vėliau įsižaidėme, bet išvykus Danieliui ir Lukui, tenka pratintis iš naujo“, – vertino M. Morozas.

Jo teigimu, lyginant su praėjusiu sezonu, kai „Žalgiris B“ užėmė antrąją Pirmos lygos poziciją, atsiliepė ir ankstesnio kapitono Haroldo Šidlausko netektis.

„Koją kišo patirties stoka, o Haroldas pernai buvo komandos siela. Jis mokėdavo ir užvesti komandą, ir pasakyti piktesnį žodį, kai to reikėdavo“, – pasakojo M. Morozas.

Saugo nuomone, šiemet „Žalgirio B“ stiprybės – entuziazmas, jaunatviškumas ir maksimalizmas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją