Olimpinis kaimelis iš ties įspūdingas – šalia visiškai naujų pastatų mėlynuoja baseinai, sportininkams įrengtos poilsio ir laisvalaikio zonos. Įspūdingo dydžio valgykloje didelė patiekalų įvairovė – nuo europietiškų iki azijietiškų, be abejo yra ir braziliškų gardumynų, vietinių egzotinių vaisių.

Didelis dėmesys skiriamas saugumui, tai atvykę pastebi jau oro uoste. Tranzitu per Rio de Žaneirą vykstantys keleiviai išlaipinami su rankiniu bagažu ir dar kartą patikrinami oro uoste. Kelyje nuo oro uosto iki olimpinio kaimelio budi kariškiai ir policininkai, kaimelį saugo rimtai apsiginklavę kariai – jie budi ne tik prie įėjimų, bet ir kaimelio teritorijoje. Girdėti virš sportininkų gyvenvietės ratus sukantys sraigtasparniai.

Sportininkai apgyvendinami butuose su 2 arba 3 miegamaisiais, kambariuose gyvena po du. Miegamieji nedideli, tačiau bendrose erdvėse vietos pakankamai. Lietuvos delegacijai skirti 5-7 aukštai, o misijos biuras ir medikų kabinetas – pirmame aukšte. Tarp kaimelyje gyvenančių komandų tarsi vyksta savotiška konkurencija – kuri komanda bus geriau matoma, kas gražiau papuoš biurą ir savo butų balkonus. Lietuvos misija šiandien baigė dekoravimo darbus, talkino ir dvi savanorės brazilės – Taisa ir Giselle.

Nors buvo daug nerimauta dėl uodų platinamo Zika viruso, vabzdžių kaimelyje nematyti. Tačiau tiek organizatoriai, tiek Lietuvos olimpinės rinktinės medikai pasirūpino apsauga nuo ligą pernešančių uodų. Visiems atvykusiems dalinami atbaidantys purškalai ir elektroniniai repelentai, o medikai sportininkams taip pat parinko ir išdalino priemones, pedėsiančias apsisaugoti nuo uodų įkandimų.

Kaimelyje gyvenantys buriuotojai, irkluotojai, plaukikai ir boksininkas Evaldas Petrauskas treniruojasi. Evaldą sutikome grįžtantį iš valgyklos. Į klausimą, kaip patiko maistas Londono olimpinių žaidynių bronzos medalio savininkas atsakė: „Tai kad aš jau nebevalgau“.

Olimpietis laikosi griežtos dietos, nes prieš kovą laukia svėrimas. Vienintelė paguoda – ši boksininkų svorio kontrolės procedūra buvo perkelta į rugpjūčio 10 dieną, tad Evaldas galės sau leisti šiek tiek pasimėgauti valgykloje siūlomų patiekalų įvairove.

Kiekvieno į Rio de Žaneirą atvykusio sportininko laukia rėmėjų dovanos – visiems olimpiečiams įteikiami išmanieji telefonai. Kaimelyje veikia grožio salonas, įvairios žaidimų ir savišvietos erdvės.

Šeštadienį olimpiniame kaimelyje apsigyvens boksininkas Eimantas Stanionis ir jo treneris Vidas Bružas. Gimnastas Robertas Tvorogalas dėl atšaukto kompanijos „LOT“ skrydžio atvyks sekmadienį, diena vėliau nei planuota.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)