Pranešama, kad per incidentą niekas nenukentėjo, tačiau olimpiečiai turėjo maždaug pusvalandį laukti lauke, kol atvykę ugniagesiai leido vėl užeiti į vidų.

Neaišku, dėl ko užsiplieskė ugnis. Australijos olimpinio komiteto atstovas Mike'as Tancredas pasakojo matęs pilną dūmų laiptinę, bet žalos gaisras esą nepridarė.

„Tai buvo gera proga mums išbandyti evakuacijos planą“, – geros nuotaikos neprarado M. Trancedas.

Savaitės pradžioje australai buvo nusiteikę liūdniau. Į Rio de Žaneirą atvykę pirmieji sportininkai sukėlė triukšmą dėl olimpiniame kaimelyje juos pasitikusių neužbaigtų santechnikos ir elektros darbų.

„Iš vamzdžių varvantį vandenį, užblokuotus tualetus, neapšviestus laiptus ir atvirus elektros laidus“ radę australai pasipiktino tokiomis sąlygomis ir pareiškė verčiau gyvensiantys viešbutyje.

Rio de Žaneiro meras Eduardo Paesas reagavo sarkastiškai, pareiškęs, jog pristatys australams kengūrą, jei tik dėl to pastarieji pasijus geriau. Atsakas buvo ne mažiau kandus.

„Mums reikėtų ne kengūros, o santechniko“, – tuomet konstatavo M. Tancredas.

Po trumpo žodžių mūšio žaidynių organizatoriai sukruto, ir „fantastišką progresą“ jiems rezervuotoje kaimelio dalyje pastebėję australai sutiko įsikraustyti.

1,5 mlrd. JAV dolerių kainavęs olimpinis kaimelis po žaidynių turėtų virsti daugiabučių kompleksu, kuriame apartamentus naujakuriai galės įsigyti už maždaug 700 tūkst. dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)