XXXI Pasaulio Jaunimo Dienos 2016 buria jaunimą Krokuvoje. Gailestingumo miestą aplankys beveik 2 milijonai piligrimų iš skirtingų šalių – tame keli tūkstančiai žmonių iš Lietuvos. Tai įspūdingas skaičius, tačiau jaunų žmonių norinčių vykti į PJD yra žymiai daugiau. Todėl kviečiame visus, kas neturi galimybės dalyvauti PJD Krokuvoje, prisijungti prie Didžiojo Vilniaus Budėjimo jau šį šeštadienį, kurio metu vyks tiesioginė transliacija iš susitikimo su popiežiumi Krokuvoje.

Renginio metu kiekvienam dalyviui aprūpiname maitinimą. Būtų labai malonu matyti Jus mūsų gretose. Nuoširdžiai kviečiame prinijungti!

Patirti Bažnyčią kaip bendruomenę – tai viena iš svarbiausių vertybių Pasaulio Jaunimo Dienose, kurios vyksta Krokuvoje, Lenkijoje.

„Visi jauni žmonės turi jausti, kad Bažnyčia seka paskui juos ir todėl Bažnyčia vienybėje su Petro Įpėdiniu pasauliniu mastu jaučia augančią atsakomybę prieš jaunimą: jų rūpesčius, jų klausimus, jų atvirumą ir viltį, kad pateisintų jų lūkesčius, perteiktų saugumą, kuriuo yra Jėzus Kristus, Tiesą - kuria yra Kristus, Meilę - kuria yra Kristus. Šis ypatingas dėmesys, kurį Bažnyčia skiria jaunimui, turi jiems įrodyti, kokie jie yra svarbūs ir kiek daug yra verti. Bažnyčiai jų gyvenimas yra labai vertingas. ”– taip susitikimo su jaunimu iš viso pasaulio svarbą aiškino šv. Jonas Paulius II, Pasaulio jaunimo dienų sumanytojas.

Popiežiaus rūpesčio naująja karta vaisiai nuo 1985 metų surenka milijonus jaunų žmonių iš skirtingų pasaulio kampelių.