Nors Lietuvos rinktinės atsarginių suolelis stvėrė R. Javtoką į glėbį ir sveikino su karjeros pataikymu, o su pralaimėjimu, atrodo, jau buvo susitaikę ir varžovai, netrukus lietuviams ir argentiniečiams teko žaisti net du pratęsimus, kol galiausiai pergalę vieno taško skirtumu 86:85 šventė draugiško turnyro šeimininkai.

Tiek pirmame, tiek antrame pratęsimuose mūsiškiai jau laikė pergalę savo rankose, tačiau paskutiniu metu ją vis paleisdavo. Lemiamą dvitaškį likus žaisti 1,4 sek. įmetė Facundo Campazzo.

Iš viso šioje dvikovoje R. Javtokas per 29 min. pelnė 9 taškus (3/4 dvitaškiai, 4/11 baudos), atkovojo 8 kamuolius, blokavo 3 varžovų metimus ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Primename, kad po Buenos Airėse neįvykusio pirmo numatyto susitikimo tarp Lietuvos ir Australijos komandų surengtoje treniruotėje R. Javtokas metimu „bobute“ pataikęs iš vidurio aikštės ir susišlavė surinktą prizinį fondą.

Dabar Jono Kazlausko kariaunos laukia skrydis į San Paulą, kuriame jie sužais paskutines dvejas draugiškos rungtynes – prieš australus ir kinus arba brazilus.

Olimpinį krepšinio turnyrą, Rio de Žaneire startuosiantį rugpjūčio 6 dieną, mūsiškiai pradės B grupėje, kurioje susigrums su Ispanija, Argentina, Brazilija, Nigerija ir Kroatija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)