Tiek 61-erių metų specialistas, tiek kapitonas Robertas Javtokas už ginčus buvo nubausti techninėmis pražangomis, o su arbitrais aiškintis ėjo ne tik LKF prezidentas Arvydas Sabonis, bet ir rinktinės gydytojas Vytenis Trumpickas, kuris už kalbas buvo išvarytas iš aikštės.

„Kai pradėjome pirmauti, mus specialiai bandė išmušti iš ritmo ir mes su tuo nesusitvarkėme. Pradėjome per jautriai reaguoti. Tokiu atveju treneris turi kalbėti su teisėjais, negali visa komanda ar netgi platesnis ratas reaguoti į jų sprendimus“, – po dvikovos basketnews.lt sakė J. Kazlauskas.

„Buvo elementarių situacijų, kur mes neteisingai sužaidėme. Kokius penkis kartus galėjome laimėti. Mes šiandien nežaidėme derinių per didelius žaidėjus, ypač per Joną. Kai jie pradėjo jį provokuoti vidurį aikštelės, nesinorėjo, kad jis dalyvautų kažkokiuose tokiuose susistumdymuose ir paprasčiausiai buvo saugomas, kad kas nors neatsitiktų“, – teigė strategas.

Emocingų ir itin atkaklių rungtynių kėlinio pabaigoje, aidint sirenai, tritaškį pataikė R. Javtokas. Tačiau peržiūrėję epizodo pakartojimą teisėjai metimo neįkaitė, todėl nugalėtojas nepaaiškėjo.

Tiek pirmame, tiek antrame pratęsimuose lietuviai pergalę jau laikė savo rankose, tačiau paskutiniu metu ją vis paleisdavo. Argentinos rinktinei lemiamą dvitaškį likus žaisti 1,4 sek. pataikė Facundo Campazzo.

El doble ganador de Campazzo pic.twitter.com/3t1BVXvg0z— Básquet Plus (@basquetplus) July 28, 2016

Lietuviai šioje akistatoje padarė net 30 klaidų, kai argentiniečiai – vos 5. Pastarieji perėmė net 19 kamuolių, o mūsiškiai – vos 1. Tiesa, Lietuvos krepšininkai kovą po krepšiais laimėjo tiesiog įspūdingai – 52 atkovoti kamuoliai prieš 25.

Iki šiol mūsiškiai pasirengimo cikle žygiavo be kluptelėjimų ir laimėjo visus septynis žaistus mačus: 88:58 prieš Naująją Zelandiją, 81:56 prieš Tunisą, 84:53 prieš Venesuelą, 84:61 prieš Olandiją, 85:51 prieš Baltarusiją ir du prieš Ispaniją – 87:83 po pratęsimo ir 78:76.

Tiesa, mūšis su argentiniečiais lietuviams turėjo būti devintasis, tačiau prieš porą dieną akistatą su Australija atšaukti privertė lietus, prasiveržęs pro prakiurusį stogą ir ant parketo palikęs net penkias balas. Dėl šlapios aikštės ir pavojingų sąlygų abiejų rinktinių treneriai nusprendė mačo net nepradėti.

Dabar J. Kazlausko kariaunos laukia skrydis į San Paulą, kuriame jie sužais paskutines dvejas draugiškos rungtynes – prieš australus ir kinus arba brazilus.

Olimpinį krepšinio turnyrą, Rio de Žaneire startuosiantį rugpjūčio 6 dieną, mūsiškiai pradės B grupėje, kurioje susigrums su Ispanija, Argentina, Brazilija, Nigerija ir Kroatija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (340)