Ispanijos rinktinė netrukus pakels sparnus į Pietų Ameriką, kur po 9 dienų Rio de Žaneire prasidės olimpinės žaidynės. Visgi prieš kelionę per Atlantą ispanų dar laukia vienas testas – ketvirtadienio vakarą Sergio Scariolo auklėtiniai susirems su Dramblio Kaulo Kranto krepšininkais.
Dar nesu optimalios sportinės formos, reikia laiko, kad būtų pasiektas dešimtukas.
Pau Gasolis
P. Gasolis – ryškiausia Ispanijos krepšinio žvaigždė, tačiau kol kas jo žaidimas didelio įspūdžio nepalieka nei sirgaliams, nei specialistams. Apie tai prabilo ir R. Kurtinaitis, „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje pažėręs kritikos ir P. Gasoliui, ir visai ispanų rinktinei.

„Ispanus gerbiu, gal tai ir nepasiteisins, tačiau manau, kad jų laukia šių metų futbolo rinktinės likimas Europos čempionate (iškrito aštuntfinalyje pralaimėję italams, – DELFI). Jie – neatsinaujinę, „važiuoja ant senų pavardžių“, laikraščiai mato tik P. Gasolį. Bet toks jis buvo prieš 10 metų. Aišku, P. Gasolis yra aukščiausio lygio žaidėjas, bet tokios sportinės formos eiti į aikštelę man būtų gėda“, – negailestingai kalbėjo R. Kurtinaitis.

Žinia apie Lietuvoje išsakytą kritiką ispanų žvaigždei pasiekė ir Ispanijos žiniasklaidą – keliuose portaluose su nustebimu buvo išversti kandūs R. Kurtinaičio žodžiai.

Simboliška, kad tą pačią dieną apie savo žaidimą prabilo ir pats P. Gasolis.

„Būtų buvę gerai, jeigu visi žaidėjai būtų galėję padėti rinktinei pasirengimo cikle, tačiau tokios prabangos negalėjome turėti. Tai vienos, tai kitos aplinkybės lėmė, kad žaidėjai prie komandos prisijungė skirtingu laiku. Mes dar esame toli gražu nuo tos formos, kokią demonstruosime Rio de Žaneire“, – pareiškė 213 cm ūgio ispanas.

„Kol kas aš ir pats dar nesu optimalios sportinės formos, reikia laiko, kad būtų pasiektas dešimtukas. Tačiau viskas juda po truputį, įvykių skubinti nereikia. Aš manau, kad iki Rio mes įsibėgėsime ir ten būsime tokie, kokie ir turime būti“, – artėjant mačui su Dramblio Kaulo Krantu aiškino P. Gasolis.

„Kol kas komandoje dar yra nesusikalbėjimų. Bet viskas ateina su laiku. Tokie testai, kaip su Dramblio Kaulo Krantu, mums labai reikalingi“, – pažymėjo „Spurs“ aukštaūgis.

„Rezultatai kontrolinėse rungtynėse asmeniškai man nėra reikšmingi. Svarbiausia, kad Rio būtume tikra komanda. Tai – svarbiausias mūsų tikslas, o visa kita – pasirengimo procesas“, – aukštaūgiui pritarė ir ispanus treniruojantis italas S. Scariolo.

Besiruošdama startui Rio Ispanijos rinktinė sužaidė penkerias kontrolines rungtynes, iš kurių laimėjo trejas – sykį sutriuškino Angolą, du kartus – Venesuelą. Visgi abejos rungtynės su Lietuvos rinktine Europos čempionams nebuvo sėkmingos – pergales tiek Kaune, tiek Malagoje iškovojo Jono Kazlausko auklėtiniai.

Pažymėtina, kad po blankių debiutinių rungtynių su Lietuva, kuriose pelnė 10 taškų, bet pataikė vos 4 iš 12 metimų, vėliau P. Gasolis pamažu įsibėgėjo. Per abejas rungtynes su Venesuela ispanų žvaigždė pelnė po 14 taškų ir buvo tarp rezultatyviausių ekipos krepšininkų.

Po mačo su Dramblio Kaulo Krantu daugiau kontrolinių rungtynių ispanai žaisti nebeplanuoja. Kitas jų laukiantis mačas – Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių grupės dvikova su Kroatija rugpjūčio 7 dieną.

Be kroatų ir ispanų, toje pačioje grupėje žaidynes pradės lietuviai, argentiniečiai ir Nigerijos krepšininkai.

Ispanijos rinktinė šią vasarą bus vienas vyriausių turnyro komandų. P. Gasoliui, Juanui Carlosui Navaro ir Felipe Reyesui jau 36-eri, Jose Manueliui Calderonui – 34-eri, Fernando San Emeterio – 32-eji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)