Kaip rašo „Lietuvos žinios“, buvusios bendrovės vadovybės sprendimu padidinto pravažumo automobiliai „Mitsubishi L200“ su itin dideliu bagažo skyriumi išperkamosios nuomos būdu nupirkti už 174 tūkst. eurų.

Tuo tarpu nuo šių metų sausio bendrovės vairą perėmusi naujoji „Vilniaus vandenų“ vadovybė teigia, kad šie automobiliai bendrovei visai nėra būtini, trys iš jų iki šiol stovi nenaudojami.

„Tokio tipo automobiliai įprastai naudojami policijos, miškų ūkyje ir panašiose srityse, kur tenka važiuoti keliems asmenims ir vežtis įvairios sunkios įrangos. Tačiau jų įsigijimo sutartis sudaryta taip, kad jos nutraukti iš esmės nėra galimybių", - sakė „Vilniaus vandenų“ Komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis. Anot jo, daug klaustukų kelia ir tai, kodėl mašinos buvo perkamos nenaudingos įmonei išperkamosios nuomos būdu.

„Tenka apgailestauti, bet tai yra vienas iš kelių dešimčių žinomų ankstesniųjų vadovų sprendimų, dėl kurių tenka kraipyti galvą ir gūžčioti pečiais. Taip pat už įmonėje nebedirbančius asmenis sudėtinga pakomentuoti kodėl buvo pasirinktas būtent toks finansavimo sprendimas“, - BNS trečiadienį atsiųstame komentare teigia A.Bubnelis. Jis pridūrė kad pirkimas lizingo būdu - įprastas įmonėse.

Anot jo, šiuo metu bendrovės specialistai vertina viso valdomo transporto parko techninę būklę ir vertinamos galimybės atsisakyti mažai ir neefektyviai naudojamų automobilių. Taip pat vertinamos galimybės atsisakyti retai naudojamos specialiosios technikos, o tam reikiamas paslaugas viešojo konkurso būdu pirkti iš išorinių tiekėjų.

„Tai leistų veikti efektyviau ir taupyti įmonės lėšas. Šiemet struktūrinių pokyčių metu įmonėje buvo atsisakyta vairuotojų etatų ir tų automobilių, kurie vežiojo žmones. Tose srityse, kur tai leidžia taupyti lėšas, perkamos taksi paslaugos“, - nurodo „Vilniaus vandenų“ atstovas.

Šiuo metu „Vilniaus vandenys“ iš viso naudoja beveik 180 įvairių transporto priemonių. Iš jų daugiau nei 100 įvairių darbinės paskirties lengvųjų automobilių, daugiau nei 30 sunkiųjų transporto priemonių bei maždaug 30 traktorių, ekskavatorių ir įvairios kitokios savaeigės technikos. Vidutinis transporto priemonių amžius yra 10 metų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)