„Naujų mokesčių Lietuvoje tikrai nereikia, neketiname ir neplanuojame. Valstybėje yra pakankamai pinigų, klausimas, ar mes juos panaudojime taip, kad galėtume patenkinti prioritetinius dalykus - socialinės atskirties sumažinimas ir gynybos biudžeto įsipareigojimo vykdymas“, - po susitikimo su Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentu Robertu Dargiu žurnalistams sakė socialdemokratė

Pasak jos, vienas svarbiausių klausimų šiuo metu - finansavimas smulkioms ir vidutinėms įmonėms. R. Dargis tikino, kad čia jų nuomonės iš esmės sutapo.

„Galvojant, kaip galima padėti ekonomikai augti ir būti konkurencingai, yra labai svarbu sudaryti sąlygas naujoms alternatyvoms, kad smulkus verslas gautų finansavimą.

Mes esame pateikę sutelktinio finansavimo įstatymą, kuris įgalins smulkų ir vidutinį verslą prieiti prie finansavimo“, - kalbėjo R. Budbergytė.

R. Dargis žurnalistams tvirtino, kad buvo aptartas eksporto garantijų draudimas, kuriam ministrė iš esmės pritarė. Vis dėlto R. Dargio ir R. Budbergytės nuomonės išsiskyrė dėl pelno mokesčio netaikymo reinvestuojamam pelnui.

„Mūsų nuomonės ties reinvestuojamu pelnu išsiskyrė, tačiau toliau diskutuojame. Tai nebūtinai turi būti 100 proc. Galbūt galėtume taikyti reinvestuojamam pelnui 50 proc. lengvatą“, - kalbėjo R.Dargis.

Ministrė teigė, kad svarstant bet kokias lengvatas, svarbu pasverti, kokią naudą jos suteiks visoms šalims, todėl apie reinvestuojamo pelno lengvatą dar bus diskutuojama.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)