Gyventojai spėlioja, kodėl miesto tarybos nariui Nerijui Jauneikai priklausanti kavinė jau kurį laiką neveikia. Ar jos neištiks toks pats likimas kaip tam pačiam politikui priklausančios kavinės Vilniuje, kuri neseniai užvėrė duris?

Išgirsti atsakymo į šį klausimą iš kavinės savininko lūpų nepavyko – verslininkas ir politikas į telefono skambučius neatsiliepė.

Užrašas, perspėjantis, kad kavinė laikinai nedirbs, ant jos durų pastebėtas praėjusią savaitę ir kabo iki šiol.

„Coffe Room“ kavinė Alytuje laikinai užsidaro nebe pirmą kartą. Praėjusių metų spalio mėnesį kavinę Alytaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba laikinai uždarė dėl neplaninio patikrinimo metu kavinėje rastų higienos pažeidimų.

Alytaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Romas Černius patikino, kad šįkart kavinė užsidarė tikrai ne dėl tos pačios priežasties – tarnyba jos neuždarė.

„Coffe Room“ kavinė Alytuje buvo tapusi ne tik kavos mėgėjų lankoma vieta – čia vykdavo ir visuomeninio judėjimo „Alytaus piliečiai‘ susitikimai su visuomene. Būtent su šio visuomeninio judėjimo sąrašu į Alytaus miesto tarybą buvo išrinktas 32 metų N. Jauneika.

Jis turėjo kavinę ne tik Alytuje, bet ir Vilniuje, kuri nuo liepos pradžios uždaryta. Kaip skelbė portalas DELFI, N. Jauneikos įmonės „Nema“ valdoma kavinė „Mood Makers Cafe“ Vilniuje patyrė nesėkmę ir užsidarė, o buvę darbuotojai nesulaukia, kada gaus atlyginimus.

Į DELFI redakciją kreipėsi buvusi kavinės darbuotoja, kuri tikino, kad N. Jauneikos kavines valdanti įmonė jai skolinga 700 eurų.

Mergina teigė, kad jaunasis verslininkas neatsiskaito dar bent su trimis savo buvusiais darbuotojais, o kavinė užsidarė dėl to, kad nesulaukė lankytojų.

„Sodros“ duomenimis, liepos 20 dienos pradžioje įmonės skola Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžetui sudarė 3545.90 euro.