Iš miltų, vandens ir kiaušinio paruoškite tešlą (ruošimo metu dėkite sviesto, kad tešla būtų švelnesnė). Uogas nuplaukite ir šiek tiek padžiovinkite.

Iš tešlos formuokite „dešreles“, supjaustykite jas gabalėliais ir iškočiokite į plonus apie 7 cm skersmens apskritimus. Į kiekvieno apskritimo vidurį dėkite uogų, berkite žiupsnelį cukraus, virtinukų kraštelius supinkite „kasele“, išdėliokite ant gausiai miltais pabarstytos virtuvinės lentelės.

Tuo metu ant viryklės uždėtame dideliame puode plačiais kraštais turėtų jau užvirti vanduo. Į jį berkite druskos ir atsargiai leiskite virtinukus. Juos ant nedidelės kaitros virkite tol, kol iškils (5-7 minutes). Kiaurasamčiu išimkite virtinukus ir dėkite juos į dubenį, pašlakstykite juos lydytu sviestu, kad nesuliptų.

Virtinukus galima puošti pačiomis įvairiausiomis šviežiomis uogomis. Ant stalo juos tiekite su grietine, cukrumi, medumi arba uogų sirupu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)