Lietuvoje svečiuosis net penkių žemynų atstovai. Daugiausia – 22-iejų šalių irkluotojai atvyks iš Europos, taip pat dalyvaus Australijos, Šiaurės Amerikos (JAV ir Kanados), Pietų Amerikos (Argentinos, ČilėsirUrugvajaus) ir Azijos (Japonijos) žemynų sportininkai.

„Tai pirmas tokio masto baidarių ir kanojų irklavimo renginys Lietuvoje. Nuo jo sėkmės priklausys, ar ateityje Lietuvai bus patikėta rengti ir kitas svarbiausias tarptautines varžybas. Trakų trasa laikoma viena gražiausių Europoje ir atitinka tarptautinėms varžyboms keliamus reikalavimus, todėl ateityje sieksime rengti pasaulio taurės varžybas ar pasaulio jaunimo čempionatą, o tolimesnėje ateityje Europos ar pasaulio suaugusiųjų čempionatus“, – sako Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos prezidentas Aleksandras Alekrinskis.

Meistrų, dar vadinamose veteranų varžybose, dalyvauja profesionalų karjerą jau baigę ir mažiausiai 35 metų amžiaus sulaukę baidarių ir kanojų irkluotojai, suskirstyti į grupes pagal amžių. Varžybos vyksta 200 ir 2000 metrų distancijose.

Dėl Tarptautinės baidarių ir kanojų irklavimo federacijos pasaulio čempiono taurės ir pagrindinio čempionato rėmėjo „Tegra State“ įsteigtų prizų varžysis ir vienas garsiausių visų laikų Lietuvos irkluotojų, net keturių olimpiadų dalyvis Egidijus Balčiūnas.

„Paskutinis mano startas varžybose buvo 2012 m. Londono olimpiadoje. Po ketverių metų vėl paėmus irklą į rankas, pirmieji yriai – labai malonūs, bet norint pasiekti tam tikrą sportinę formą ir norint siekti rezultatų, reikia įdėti nemažai darbo treniruotėse. Tai po ilgos pertraukos nėra lengva. Tačiau šiame čempionate, kuris vyksta Lietuvoje, svarbu dalyvauti ir atstovauti savo šaliai“, – teigia 41 metų daugkartinis pasaulio ir Europos čempionas E. Balčiūnas.

Lietuvai atstovaus ir 1996 m. Atlantos olimpiados dalyvis Vidas Kupčinskas. Iš viso Lietuvos komandoje – 50 baidarininkų ir kanojininkų.

Didžiausią delegaciją į Lietuvą atsiveža Rusija – 105 irkluotojai, Ukraina – 54, Lenkija – 46, Vokietija – 28, Baltarusija – 27.

Šeštadienį nuo 14:00 val. pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo meistrų čempionatą tiesiogiai rodys DELFI TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)