Policija jau seniai bando surasti būdą, kaip pažaboti tokius vairuotojus, mat jie dažnai mėgsta viršyti greitį, o juos nubausti gana sudėtinga – jei greičio matuoklis tokį pažeidėją užfiksuos, valstybiniai numeriai ant motociklo yra tik gale, todėl transporto priemonė liks neidentifikuota.

Jau šią savaitę Šiaulių apskrities policijos pareigūnai didelį dėmesį skiria motociklininkų elgesio kultūrai keliuose ir jų daromiems pažeidimams. Tam naudojami įvairūs metodai – tiek viešas, tiek neviešas patruliavimas.

Priemonė, kontroliuoti pažeidėjus, bus tęsiama visą vasarą, todėl policija motociklų vairuotojų prašo kelyje elgtis kultūringai ir laikytis Kelių eismo taisyklių ir taip griauti stereotipą, kad visi motociklininkai vairuoja chuliganiškai.

Dar šiemet Šiaulių miesto savivaldybė žada nupirkti modernų greičio matuoklį, kuris greitį viršijusią transporto priemonę galės fiksuoti ne tik iš priekio, bet ir iš galo, o tai reiškia, kad greitį viršiję motociklininkai bus identifikuoti ir nuo atsakomybės neišsisuks.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)