Tiesa, pasitaiko ir apie rimtus sveikatos sutrikimus liudijančių simptomų, pavyzdžiui, plaukai netikėtai pradeda slinkti, rašo purewow.com. Taigi pats laikas išsiaiškinti, ką gi bando mums „pasakyti“ vienaip ar kitaip atrodantys plaukai.

Plaukai labai susiriebalavę

Galbūt neseniai pradėjote, nutraukėte ar pakeitėte apsaugos nuo nepageidaujamo nėštumo metodą? Priklausomai nuo kontracepcijos būdo, kurį naudojate, plaukai gali atrodyti šiek tiek labiau riebaluoti nei įprasta.

Pasitarkite su gydytoju dėl galimybės jums skirti mažiau estrogenų turinčių kontraceptinių priemonių, o kol būklė normalizuosis, plaukus du kartus per savaitę trinkite šampūnu su salicilo rūgštimi. Ši priemonė padės sumažinti riebalinį sluoksnį ant galvos.

Plaukai labai išsausėję

Jei plaukai itin lūžinėjantys, galimai piktnaudžiaujate plaukų dažais ar naudojate per daug formavimo priemonių. Jei plaukai itin trapūs, skirkite jiems dėmesio ir palepinkite juos maitinamąja kauke.

Jei plaukai lūžinėja ir tam nėra akivaizdaus paaiškinimo, gali būti, kad kalta sutrikusi skydliaukės veikla. Šeimos gydytojas atlikęs paprasčiausią kraujo tyrimą visas abejones išsklaidys ir padės sukontroliuoti situaciją.

Plaukams trūksta žvilgesio

Jei susidūrėte su šia problema, gali būti kad jūsų mitybos racione trūksta riebalų. Pamėginkite mitybą papildyti itin vertingomis amino-3 riebalų rūgštimis, kurių gausu riebiose žuvyse ir avokaduose. Visavertė mityba padės tinkamai pasirūpinti plaukais ir sugrąžins jiems prarastą žvilgesį.

Plaukai labai išretėję

Gali būti, kad jūsų organizmui trūksta baltymų ir geležies. Jei neseniai nusprendėte pasukti vegetarizmo ar veganizmo keliu, pasirūpinkite, kad jūsų kasdieniame racione netrūktų tamsiai žalios spalvos lapinių daržovių.

Jei mitybos pastaruoju metu nekeitėte, galima suprastėjusios plaukų būklės priežastis – didelis stresas. Gera žinia ta, kad plaukų būklė turėtų pagerėti per porą mėnesių.

Jei vis dėlto plaukai ir toliau pavojingai slenka, pasikonsultuokite su gydytoju dėl galimo hormonų disbalanso organizme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)