„Jis – gerokai pasikeitęs nuo tada, kai mačiau paskutinį sykį. Turi nuostabias fizines savybes, agresyvų mentalitetą, jo žaidimas vis svarbesnis komandai“, – artėjant antrosioms komandų rungtynėms Malagoje neslėpė ispanus treniruojantis italas Sergio Scariolo.

Kaune lietuviai laimėjo 87:83, o 28 min. žaidęs D. Sabonis pelnė 14 taškų, atkovojo 8 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo varžovo metimą, 2 kartus prasižengė ir 2 pražangas išprovokavo pats. Lietuvos nevengė ir kietesnio fizinio kontakto su gerokai labiau patyrusiais varžovais, taip sugebėdamas išmušti iš vėžių ir tikrą aikštės lapiną F. Reyesą.

Rungtynes „Žalgirio“ arenoje gyvai stebėjęs garsus rusų krepšinio ekspertas Vladimiras Gomelskis tiesiog negalėjo nuslėpti susižavėjimo jaunojo lietuvio pasirodymu.

„J. Kazlauskas Lietuvos rinktinėje D. Sabonio neišbando kaip vidurio puolėjo. Jis žaidžia kaip tikras „sunkus kraštas“, ir žaidžia labai kokybiškai. Sakyčiau, kad „atidirba“ daugiau nei 100 proc.
Ispanijos rinktinė – Europos čempionė, kietas riešutėlis kiekvienam. D. Saboniui kliuvo itin rimti oponentai, kuriuos jis turėjo prižiūrėti asmeniškai: jis laikė ir Nikola Mirotičių, jis laikė ir F. Reyesą. Kažkuriuo metu jam teko dengti ir „centrą“ Willy Hernangomezą. Su visomis užduotimis jis susitvarkė tiesiog puikiai, taip pat gindamasis padėjo ir kolegoms“, – kaip ir italas, pagyrų lietuviui negailėjo rusų analitikas.

„Todėl kažkokius girdėtus priekaištus, kad D. Sabonis prastai orientuojasi aikštėje, atmetu iš karto. Taip, jis 10 centimetrų žemesnis už tėtį. Tačiau Domantas – jau parengtas krepšininkas. Ir jeigu jį paėmė į NBA, tai reiškia, kad tokio žaidėjo neatsisakytų nė vienas Europos klubas, o į aikštę jis žengtų starto penkete“, – pažymėjo V. Gomelskis.
Domantas Sabonis

Legendinio sovietų krepšinio trenerio Aleksandro Gomelskio sūnus apgailestavo, kad „Žalgirio“ arenoje jam nepavyko pasisveikinti su Domanto tėčiu Arvydu Saboniu, tačiau rusas pažymėjo, kad lietuvio veidas stebint sūnaus žaidimą spinduliavo iš džiaugsmo.

„Aš sėdėjau toli nuo Arvydo, todėl pasikalbėti nepavyko. Tačiau mačiau emocijas jo veide, mačiau, koks jis patenkintas. Ypač tai matėsi antroje mačo pusėje, kadangi pirmoje sūnus žaidė mažiau. Po ilgosios pertraukos Domantas rungtyniavo beveik be keitimų, žaidė ir pratęsime. Ir žaidė labai gerai“, – portalui „Sovsport“ sakė V. Gomelskis.

Anot jo, Lietuvos rinktinės atsisveikinimo rungtynėse Kaune atmosfera buvo itin gera, tačiau šeimininkai pradėjo švęsti kiek per anksti.

„Suplūdo žmonės iš įvairių šalies miestų – ne tik Kauno, bet ir Klaipėdos, Vilniaus. Tiesa, šventimas prasidėjo kiek ankstokai – dėl lietuvių gynėjų klaidų ispanai išplėšė pratęsimą. Visgi papildomo laiko metu šventė tęsėsi dar smarkiau – lietuviai visą laiką dainavo ir gėrė alų“, – įspūdžiais dalijosi V. Gomelskis.

Antrosios kontrolinės rungtynės tarp Lietuvos ir Ispanijos rinktinių ketvirtadienio vakarą Malagoje prasidės 21.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)