Kaip skelbia „The Nordic Page“, Oslo miesto savivaldybė ketina iki 2019 metų pasiekti užsibrėžto tikslo ir iš miesto centrinės dalies išginti automobilius. Tai bus daroma pačiu efektyviausiu būdu: naikinant vietas, kur galima pasistatyti savo transporto priemonę – ypač miesto centre.

Nuo 2015 metų vietos politikai aktyviai siekia ambicingo tikslo iki 2019 metų iš Oslo centro išprašyti visus privačius automobilius (iš vadinamosios raudonosios zonos) ir taip sukurti gyvenimui palankesnę aplinką.

Norėdama pasirūpinti, kad žmonėms būtų paprasta ir patogu judėti mieste, miesto valdžia pažadėjo iki 2019 metų nutiesti mažiausiai 60 kilometrų naujų dviračių takų ir išrūpinti dosnių investicijų miesto viešajam transportui.

Iki to laiko miesto centre bus laipsniškai mažinamas vietų, kur galima pasistatyti automobilį, skaičius. Jų vietoje atsiras naujų viešojo maitinimo įstaigų, poilsio erdvių, pasilinksminimo vietų. Oslo miesto savivaldybė jau kreipėsi į Aplinkosaugos direktoratą – paprašė leidimo nuo 2017 metų pradėti planą įgyvendinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)