M. Kuzminskas „Unicaja“ gretas paliko tik šią vasarą, o į miestą, kuris jau tapo namais, 26-erių puolėjas sugrįžo kaip Niujorko „Knicks“ klubo narys. Vietiniai žiniasklaidai jis prisipažino, kad šis sugrįžimas jam – ypatingas.

„Labai keista. Čia praleidau trejus metus, bet sugrįžęs apsistojau ne savo namuose, o viešbutyje. Bet man bus išties malonu vėl žaisti šioje arenoje. Į ją sugrįžau pirmą kartą nuo sezono pabaigos, todėl bus smagu vėl pajusti joje tvyrančią atmosferą“, – sentimentus Malagai vis dar jautė 205 cm ūgio vilnietis.

Visgi jeigu M. Kuzminskui Malaga per pastaruosius kelerius metus tapo antraisiais namais, tai D. Saboniui šis saulėtas Ispanijos kraštas yra tikrieji namai. Nors ir gimė Portlande, didžiąją dalį savo vaikystės jis su šeima gyveno Malagos provincijoje, kur ir žengė pirmuosius žingsnius savo krepšininko karjeroje.

„Žaisti šioje arenoje bus iš tiesų ypatingas jausmas. Visuomet norėjau grįžti į Malagą ir pasirodyti šio miesto sirgalių akivaizdoje“, – galimybe džiaugėsi 20-metis olimpietis.

„Unicaja“ jaunimo komandose augęs D. Sabonis 2013-2014 metų sezone netgi spėjo debiutuoti Eurolygoje. Jam tuomet tebuvo vos 17-ika. Bet net ir sulaukęs pasiūlymo likti Malagoje, jauniausias Sabonių šeimos atstovas nusprendė persikelti kitapus Atlanto.

Po dviejų sezonų Gonzagos „Bulldogs“ ekipoje, savo spindesiu NCAA čempionate jis pritraukė ir NBA skautų dėmesį, o šią vasarą naujokų biržoje savo pavardę D. Sabonis išgirdo 11-tas bei po mainų atsidūrė Oklahomos „Thunder“ ekipoje.

„Viskas vyko pagal planą, tačiau labai greitai. Man pasisekė ir esu laimingas, kad patekau į NBA“, – apie naują karjeros posūkį pasakojo 211 cm ūgio Domantas, taip pat nepraleidęs progos pasidžiaugti savo draugo M. Kuzminsko, prisijungusio prie „Knicks“ kolektyvo, sėkme.

Šie du krepšininkai kartu su Lietuvos rinktine ketvirtadienio vakarą 21.45 val. Lietuvos laiku išbandys jėgas su Ispanijos krepšininkais, kuriuos Kaune po pratęsimo įveikė 87:83.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)