„Fiat Chrysler“ bendradarbiauja abiejų institucijų tyrimuose.

Pati bendrovė teigia, kad „rekordiškai didelės pajamos susidarė dėl eksporto pardavimo atstovams, o ne tiesioginių pardavimų klientams.

Apie rekordines pardavimų apimtis „Fiat Chrysler“ kalba nuo pat 2014 metų, kai „Fiat“ perpirko visas „Chrysler“ akcijas.

Naujausioje ataskaitoje teigiama, kad birželio mėnesio pardavimai kilstelėjo 7 proc. – tai geriausias rezultatas nuo pat 2005 metų. Bendrovė nurodo iš viso pernai metais pardavusi 2,2 mln. transporto priemonių.

Tiesa, jos pajamų ataskaitų pateikimo metodas remiasi pardavimo atstovų užsakymais, o ne tiesioginiais klientų įsigijimais, todėl jis sukėlė įtarimų JAV reguliavimo institucijų pareigūnams.

Dar šių metų sausį „Fiat Chrysler“ pardavimų atstovas JAV padavė bendrovę į teismą bei apkaltino reketu ir sukčiavimu. „Napleton Automotive Group“ įmonės atstovai kalbėjo, kad bendrovė verčia tiekėjus pateikti klaidinančius duomenis apie mėnesinius automobilių pardavimus, be to, buvo teigiama, esą „Fiat Chrysler“ pasiūlė „Napleton“ vadovui 20 tūkst. JAV dolerių mainais į klaidingą informaciją apie 40-ties naujų transporto priemonių pardavimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją