Po tokių išvadų Pasaulinės antidopingo agentūra (WADA) turi teisę siūlyti Tarptautiniam olimpiniam komitetui šalinti Rusijos Federacijos olimpinį komitetą iš olimpinių žaidynių. Tačiau šiai rekomendacijai įgyvendinti numatytos ilgos biurokratinės procedūros. Mažai tikėtina, kad pavyks jas įvykdyti likus mažiau nei mėnesiui iki žaidynių.

Šalinimo iš olimpinių žaidynių teisė priklauso Tarptautinio olimpinio komiteto vykdomajam komitetui, kuris turi ne tik gauti oficialią WADA poziciją ir rekomendaciją, bet ir pakviesti Rusijos Federacijos olimpinį komitetą pasiaiškinti.

Šios formalios procedūros užtrunka, tad labai tikėtina, kad Rusijos Federacijos olimpinis komitetas nebus pašalintas iš Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių 2016. Abejotina, kad ir WADA, ir Tarptautinis olimpinis komitetas spės tinkamai greitai įforminti visas reikalingas procedūras.

Tačiau galima prognozuoti didelę sporto arbitražo bylą ir tai, kad Rusijos Federacijos olimpinio komiteto laukia nelengvas kelias. Pašalinimas gali būti taikomas ateinančioms žiemos olimpinėms žaidynėms.

Komentarą parengė advokatų profesinės bendrijos „Roedl&Partner“ partneris, sporto teisės ekspertas Audrius Biguzas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (667)