DELFI kalbintas vyrukas, besitvarkydamas jachtą, pasakojo, kad klientų yra panašiai, kaip visuomet. „Paplaukioti jachta pageidauja ir vyresni, ir jaunesni. Nėra kažkokios išskirtinės grupės“, – pasakojo vaikinas.

Tiesa, jis neslėpė, kad kainos šįmet yra didesnės nei pernai. „Bet tik valandos trukmės plaukimai pabrango iki 10 eurų žmogui. Visų kitų kainos liko tokios pačios“, – šyptelėjo pašnekovas.

Tą patį patvirtino ir šalia pasiplaukiojimo jachta paslaugas siūlanti mergina. Anot jos, šia paslauga naudojasi ir poros, ir kompanijos. „Vieni plaukia pasigrožėti, o kiti jachtose kelia vakarėlius, – nusijuokė pašnekovė. – Viską galima daryti jei iš anksto susideriname.“

Pasidomėjus, ar vakarėlius vandenyje dažniausiai kelia mergvakarių, bernvakarių ar net vestuvių dalyviai, ši paneigė. „Oi tikrai ne. Tiesiog kompanijos susirenka ir šėlsta. O mergvakarių ar bernvakarių šią vasarą turėjome vos kelis, retai jų būna“, – paaiškino Nidoje dirbanti mergina.

Ir nors paslaugų kainos pakilo, jos neatbaido nei užsieniečių, nei lietuvių. „Žmonės nori nusiderėti. Būna, pensininkai klausia, ar netaikome nuolaidos su pensininko pažymėjimu, – šyptelėjo mergina. – Tačiau dauguma yra tokie, kurie net nežiūri į kainas. Jei nori – moka, lipa ir plaukia. Sumoka nesvarstę.“

Jachtomis iš Nidos poilsiautojai plukdomi į Ventės ragą, į Mingės kaimą arba tiesiog praplukdomi pro Auksines kopas. Trumpiausia kelionė trunka valandą, o ilgiausia – 6. Kalbinta mergina suskubo patikinti, kad nėra taip, kad šešias valandas žmonės būna jachtoje, jie išlipa kaimelyje, pasivaikšto, papietauja ir grįžta atgal.

Jachtų verslu užsiimantys asmenys Nidoje pasakojo, kad daugiausia klientų sulaukia apniukusiomis dienomis. Kai šviečia saulė, kurortas būna pustuštis, nes didžioji dauguma atostogautojų laiką leidžią pajūryje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)