195 centimetrų ūgio vartininkas pasižymi puikiais duomenimis ir Kaune žada kovoti dėl pagrindinio vartininko pozicijos.

Į Kauną jis atvyko iš „Bragantino“ klubo. Būtent šios ekipos gretose jis debiutavo antroje pagal pajėgumą Brazilijos lygoje „Serie B“, kur pernai sužaidė dvejas rungtynes. Per savo karjerą jis gynė ir garsiojo „Coritiba“, taip pat žemesnių klubų garbę.

– Sveikas prisijungęs prie „Stumbro“ kolektyvo. Kokie pirmieji įspūdžiai?

– Ačiū. Čia jaučiuosi tikrai puikiai. Miesto dar gerai nežinau, tačiau tai, ką mačiau, man patiko. Jaučiuosi tarsi namuose.

– Kaip atsirado galimybė atvykti į Kauną ir ką apie mūsų šalį žinojai prieš atvykdamas?

– Būsiu atviras, apie A lygą prieš čia atvykdamas nieko daug nežinojau. Žinoma, ieškojau informacijos internete. Tiesiog sulaukiau tokio kvietimo, pasidomėjau šalimi, klubu ir man jo vizija pasirodė labai įdomi, tad sutikau ir nusprendžiau atvykti į Lietuvą.

– Ką gali pasakyti apie oro sąlygas ir patį miestą?

– Miestas man išties labai patinka. Tai tylus ir malonus miestas. Daugelio vietų Kaune dar nežinau, taip pat jaučiamas ir kalbos barjeras. Oras yra tikrai neįprastas. Jis keičiasi labai stipriai ir labai dažnai, tačiau gyvenau vietoje, kurioje klimatas yra panašus, tad tai nėra labai didelė problema.

– Kokią nuomonę susidarei apie „Stumbro“ klubą? Ar nebijai konkurencijos vartininko pozicijoje?

– Komanda turi tikrai daug aukšto lygio žaidėjų. Nepaisant to, jog tai jauna ekipa, kokybės pakanka tam, kad galėtume kovoti dėl aukštesnių pozicijų turnyro lentelėje. Kiti vartininkai tikrai neblogo lygio. Matau, jog laukia kasdienė, sveika konkurencija. Man svarbiausia padėti komandai siekti tikslų.

– Kokias stipriąsias savo žaidimo puses išskirtum?

– Esu profesionalas, visada maksimaliai susitelkęs. Kiekvieną dieną stengiuosi būti geresnis negu buvau vakar. Noriu tobulėti ir mokytis. Visada yra kur tobulėti. Visada gali būti geresnis. Aš maksimalistas.

– Kokios gyvenimo sąlygos sudarytos „Stumbro“ klube?

– Šiuo metu gyvenu komandos viešbutyje. Čia turime viską, ko mums gali reikėti. Tikrai esu labai patenkintas visomis sąlygomis, kurias suteikė komanda. Galiu susitelkti tik į futbolą.

– Visą savo ankstesnę karjerą praleidai gimtojoje Brazilijoje. Lietuva – pirmoji tavo legionieriaus patirtis. Ar viskas klostosi taip, kaip pats įsivaizdavai?

– Žaidimas Kaune man yra galimybė augti ne tik kaip asmenybei, bet ir kaip profesionalui. Pradžioje, neslėpsiu, buvo sunku. Reikėjo apsiprasti. Sudėtingiausia buvo priprasti prie laiko zonos skirtumų. Čia yra šešiomis valandomis daugiau nei Brazilijoje. Laimei, šis etapas jau praeitis.

– Kaip su maistu, galbūt jau spėjai išbandyti lietuviškų patiekalų?

– Kol kas neteko, tačiau greitu metu tikrai paragausiu.

– Papasakok apie savo karjerą Brazilijoje. Pakeitei nemažai klubų, tačiau garsiausias neabejotinai yra „Coritiba“.

– „Coritiba“ komandoje įvyko mano perėjimas iš jaunimo į vyrų, profesionalų futbolą. Tai klubas su įspūdinga infrastruktūra, istorija. Buvo nuostabu įgauti patirties tokioje sistemoje. Laikas šiame klube man davė labai daug. Šioje ekipoje stipriai patobulėjau, esu dėkingas visam „Coritiba“ personalui, kuris man stipriai padėjo.

– 2015 m. sužaidei dvejas rungtynes Brazilijos „Serie B“ čempionate, kur gynei „Atletico Bragantino“ garbę. Ar tai buvo kol kas aukščiausias tavo karjeros taškas?

– Tikrai taip. Ši patirtis, šios rungtynės buvo kol kas svarbiausios mano karjeroje. Juolab, pavyko sužaisti išties sėkmingai.

– Su „Mamore“ klubu tau teko pažaisti ir įspūdingo dydžio stadionuose. Ar nėra šiek tiek keista dabar atvykus į Lietuvą?

– Brazilija tikrai turi daugybę puikių, įspūdingų stadionų, o ir žmonės tiesiog dievina futbolą. Stadionuose žmonės renkasi labai gausiai. Tai yra vienas iš didžiulių pliusų Brazilijoje. Visada jauti palaikymą, atmosfera būna neįtikėtina. Tikiuosi, jog Lietuvoje taip pat jausime fanų užnugarį.

– Kokias rungtynes išskirtum kaip sėkmingiausias per savo karjerą?

– Prisimenu nemažai gerų rungtynių, kurios išliko atmintyje. Bet vienos iš tokių, kurias tikrai turėčiau paminėti, tai susitikimas su amžinu priešininku vietiniame derbyje. Žaidžiau už „Coritiba“ ir išvykoje kovojome su „Atletico Paranaense“. Tai buvo taurės pusfinalis ir laimėjome po 11 metrų baudinių serijos. Man pavyko atremti du smūgius ir mes žengėme tolyn. Tai buvo kažkas tokio.

– Kur ir kaip apskritai pradėjai žaisti futbolą?

– Iki 14 metų žaidžiau salės futbolą, o apskritai su kamuoliu susipažinau dar būdamas mažas vaikas. Man visada buvo įdomu stovėti vartuose. Tai patiko nuo pat pradžių. Niekada nebandžiau kitos pozicijos. Jaučiau savo šeimos paramą, jie mane nuolat palaikė ir suteikė viską, ko reikėjo.

– Kokias užduotis sau keli Lietuvoje?

– Visų pirma noriu eiti į aikštę ir kiekvieną kartą tiek treniruotėse, tiek rungtynėse atiduoti visas jėgas. Esu pasirengęs padaryti viską, kad padėčiau savo komandai siekti tikslų. Man tai šansas žengti žingsnį į priekį savo karjeroje ir stengsiuos juo pasinaudoti.

Artimiausias rungtynes A lygoje Kauno „Stumbras“ žais trečiadienį Dariaus ir Girėno stadione su „Kauno Žalgiriu“.