Ketvirtfinalyje mūsiškiai 0-2 (10:21, 20:22) turėjo pripažinti turnyro vienų iš turnyro favoritų lenkų Michalo Brylo ir Kacpero Kujawiako pranašumą.

VU komandos treneris Algirdas Bučinskas savo auklėtinių atžvilgiu išliko pozityvus.

„Ką aš galiu pasakyti – lenkai buvo tiesiog stipresni. Reikia nepamiršti, kad čempionato lygis yra daug aukštesnis negu mums įprastas studentų lygis. Čia suvažiavusios poros atstovauja savo šalis įvairiose pasaulio etapuose, taigi čia susirinko ne paprasti studentai, o jau profesionalai - tokio aukšto lygio tinklinio tarp studentų mes nesitikėjome.

Mūsų studentai Lukas su Artūru poroje žaidžia tik antrą kartą, todėl nugalėti poras, kurios nuolatos kartu žaidžia ir dalyvauja pasaulio čempionatuose yra nepaprastai sudėtinga.“

Pusfinalyje dėl 5-8 vietų mūsiškiai po atkaklios kovos 1-2 (23:21, 18:21, 12:15) nusileido prancūzams Olivieriui Barthelemy'iui ir Tanguy'ui Lombai.

Būsimi lietuvių varžovai iš Austrijos dėl traumos pasitraukė iš turnyro, todėl L. Každailiui ir A. Vasiljevui atiteko septintoji vieta.

Lietuvos merginos Ieva Dumbauskaitė ir Urtė Andriukaitytė rungtynėse dėl 13-14 vietų vietos šeštadienį 1-2 (19:21, 22:20, 9:15) pralaimėjo čekėms Eliška Olivovai ir Sarai Galovai.

Pozityviai lietuvaičių pasirodymą pasaulio studentų čempionate vertina Nacionalinės studentų tinklinio lygos (NSTL) valdybos pirmininkas Andrius Gaidys.

„Žinoma, liūdna, kad lietuvaičiai nepateko į finalus – visa NSTL ir studentų bendruomenė ne tik šiandieną, bet ir visą savaitę sirgo už Vilniaus universiteto vyrukus Luką ir Artūrą bei mergaites Ievą ir Urtę. Bet juk turime ir kuo pasidžiaugti – pasaulio universitetų čempionate lietuviai sugebėjo užkopti į aštuntuką.

Lukui su Artūru, po Lietuvos studentų paplūdimio tinklinio čempionato, tai tik antrosios varžybos žaidžiant kartu ir pirmasis kartas dalyvaujant pasaulio studentų varžybose. Be to, dar ne laikas nusiminti, nes kitą savaitę mūsų laukia Europos studentų žaidynės, taigi mes dar turime progą parodyti Europai, ko esame verti“, – pabrėžė A. Gaidys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)