Reikės:

150 ml pieno

125 ml grietinėlės

20 g cukraus

1 a. š. želatinos miltelių

0,5 vanilės ankšties

Pieną ir grietinėlę supilame į prikaistuvį, įdedame cukraus, vanilės ankšties sėklas ir pačią ankštį. Užverdame. Paliekame kiek ataušti, kad pienas prisigertų vanilės aromato.

Želatiną užpilame šaukštu šalto vandens ir paliekame išbrinkti. Iš pieno išimame vanilės ankštį, jį vėl užkaitiname iki virimo. Į karštą pieną dedame išbrinkusią želatiną, gerai išmaišome ir išpilstome į paruoštus indelius. Padedame šaltai, kad sustingtų (užtruks apie 3 val., priklausomai nuo indelių dydžio). Tada gaminame norimo skonio želę ar užpilą.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)