ISM Vasaros mokyklos organizatorių teigimu, kiekvieną vasarą moksleiviams organizuojami užsiėmimai yra ne tik puiki galimybė laiką praleisti prasmingai ir produktyviai, tačiau ir mokytis teorinių žinių taikymo praktikoje, plėsti savo pažinčių ratą, susirasti naujų bendraminčių.

„Šiais metais ISM Vasaros mokykloje visas dėmesys buvo skiriamas asmenybės kūrybinio mąstymo ugdymui bei gebėjimų lavinimui, kurie praverstų, pavyzdžiui, dirbant projektų valdymo srityje ar kūrybinėje veikloje. Džiugu, jog sulaukėme įvairaus amžiaus moksleivių iš skirtingų Lietuvos regionų: Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių, Kėdainių, Raseinių, Tauragės“, – teigė viena iš Vasaros mokyklos organizatorių Akvilė Būdvytytė.

Vasaros mokyklos programa buvo suskirstyta į tris dalis. Pirmoje dienos pusėje moksleiviai gilinosi į savęs pažinimo ir komandinio darbo subtilybes bei atliko įvairias praktines užduotis.

Pranešimus efektyvaus darbo principų, teisingų saviugdos metodų tematikomis renginio dalyviams skaitė, organizacijų kultūros specialistas, aktyvus visuomenininkas, švietimo srityje dirbantis Mantas Žalkauskas bei ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto vyr. lektorius Anicetas Suchockis.

Vasaros mokykloje savo patirtimi su moksleiviais dalijosi ir rinkodaros subtilybes atskleidė ISM ekspertė, kreditų biuro „Creditinfo“ rinkodaros vadovė Ieva Bieliūnaitė – Jankauskienė. Universiteto lektorės teigimu, šiandien jaunam žmogui kuriant nuosavą verslą, būtų pernelyg didelė prabanga mokytis iš savo klaidų.

„Jei jaunas žmogus turi ketinimų įkurti savo verslą arba jame dirbti, mokytis iš savo klaidų būtų pernelyg didelė prabanga. Kur kas efektyviau pradėti semtis patirties kuo anksčiau iš tų, kurie tą kelią sėkmingai arba nesėkmingai nuėjo, nepriklausomai nuo to, kur ta „kelionė" aprašyta ir nupasakota: vadovėliuose, paskaitose, konferencijose ar kt. Realiai suvokiant kontekstą, improvizuoti gyvenime bus daug lengviau“, – kalbėjo I.Bieliūnaitė.

Didelio moksleivių susidomėjimo sulaukė ir švietimo organizacijų konsultantas, vienas iš ISM universitete vizituojančių lektorių Aurimas Ražanauskas bei tarptautinio studentų projektų valdymo čempionato nugalėtojai – ISM universiteto studentai Arnas Petravičius ir Emonas Šabonas, kurie su moksleiviais dalijosi visai nemenkai sukaupta projektų valdymo patirtimi.

Po pranešimų jaunuoliai turėjo galimybę pritaikyti išgirstas teorines žinias praktikoje – kurti reklamines kampanijas. Kūrybos proceso metu, moksleivius konsultavo ne tik pranešėjai, bet ir ISM universiteto studentai.

ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto organizuojama Vasaros mokykla šiemet didžiausią dėmesį skyrė verslumo ir kūrybiškumo ugdymui. ISM Vasaros mokykla – tai puiki erdvė kiekvienam jaunuoliui, kuris nori gauti žinių vadybos, komunikacijos ir rinkodaros srityse, atlikti įdomias praktines užduotis, naudingai praleisti laiką bei susirasti naujų draugų.

Visą nuotraukų galeriją rasite čia.