Kokių rezultatų žada sirtuinų dieta?

Pirmąją savaitę pavyksta numesti apie 3,2 kg, vėliau – po 0,5-1 kg per savaitę, kol bus pasiektas norimas rezultatas. „Labiausiai laikantis šios dietos stebina tai, kad tirpstant kilogramams nenyksta raumenų masė“, - tikina sirtuinų dietos autoriai Aidenas Gogginsas ir Glenas Mattenas.

„Faktiškai šios dietos besilaikantieji kaip tik padidino turimą raumenų masę 0,5-1 kg“, - teigia šios dietos pradininkai. Taigi riebalai probleminėse zonose tirpsta, o raumenų tonusas išlieka normalus.

Kas šios dietos pradininkas?

Farmacininkas ir dietologas A. Gogginsas kartu su dietologu gydytoju G. Mattenu sirtuinų dietą pristatė šiais metais. Kaip rašo fithacker.ru, šios dietos laikosi sporto pasaulio įžymybės, tarp kurių boksininkas Davidas Haye ir regbio žaidėjas Jamesas Haskellis.

Kaip ji veikia?

Sirtuinų dietos laikytis derėtų pradėti nuo septynių dienų trukmės itin veiksmingo etapo, kuris taps puikiu stimulu pasiekti norimą formą. Per pirmąsias tris dienas per parą būtina vartoti 1000 kcal. Tris kartus per dieną teks gerti žaliųjų sirtuinų sulčių (tinka kopūstai, gražgarstės, petražolės, japoniška žalioji miltelinė matės arbata), ir vieną kartą per dieną vartoti sirtuinų maisto (pavyzdžiui, keptų karališkųjų krevečių su grikių makaronais ir juodojo šokolado, kurio sudėtyje 85 proc. kakavos).

4-7 dietos dienomis paros suvartojamų kilokalorijų kiekį galima didinti iki 1500, o racioną turėtų sudaryti du kartus geriamos žaliosios sultys ir du valgiai (pavyzdžiui, pusryčiams galima valgyti sorų kruopų dribsnių, datulių, braškių ir natūralaus jogurto mišinį).
Antroji šios dietos fazė vadinama palaikomąja ir trunka 14 dienų.

Šiomis dienomis valgyti sirtuinų maisto reikėtų tris kartus per dieną ir vieną kartą gerti žaliųjų sulčių. Pirmą ir antrą etapus būtina periodiškai kartoti, nepriklausomai nuo to, ar turite antsvorio. Laikantis šios dietos daug dėmesio turėtumėte skirti kakavai, kavai, raudonam vynui, sojoms ir braškėms.

Kodėl ši dieta veikia?

„Sirtuinų dietos pagrindas – neseniai atrasta grupė produktų, kurių sudėtyje gausu sirtuinų, spartinančių medžiagų apykaitą organizme ir padedančių efektyviai deginti riebalus“, - teigia šios dietos autoriai. „Veikimo principas grindžiamas įsitikinimu, kad šie produktai aktyvuoja ypatingus genus – sirtuinus, dar žinomus lieknėjimo genų pavadinimu. Kaip teigia, A. Gogginsas ir G. Mattenas, tie patys genai aktyvuojami fizinio aktyvumo ir badavimo metu.

Sirtuinų dieta apsaugo raumenis ir juos stimuliuoja, tuo pačiu dailindama figūrą. Laikantis šios dietos ląstelės tampa sveikos ir stiprios, o žmogus gali džiaugtis skaisčia oda, jėgų antplūdžiu ir puikia savijauta.

Rezultatas per trumpą laiką

Dėmesį telkti patartina ne į tuos produktus, kuriuos iš savo raciono pašalinote, o į tai, kuo jį papildėte. Toliau valgykite mėgstamiausią maistą, o rezultatams pagerinti į racioną būtina įtraukti daug sirtuinų turinčių produktų, pavyzdžiui, juodojo šokolado, žaliosios arbatos ir kavos.

Vasariški patarimai

Nėra būtinybės valandų valandas kankintis ant bėgimo takelio ar naudoti papildomą įrangą. Tam, kad pasiektumėte norimų rezultatų, pakaks mankštai skirti vos 15-20 min. Visa kita sutvarkys dieta.

Derinkite aerobinius pratimus su papildoma apkrova (pavyzdžiui, kilnokite kelius, darykite atsispaudimus ir rankoms treniruoti skirtus pratimus, taikykite kūno svorio perkėlimą iš vienos pusės į kitą).

Kiekvieną pratimą darykite 20 minučių, tada darykite 40 sekundžių pertrauką. Po kiekvieno pratimų bloko ilsėkitės 60 sekundžių. Kiekvieną bloką kartokite 4-6 kartus. Susiraskite bičiulį – juk kartu daryti pratimus kur kas smagiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)