Vilniuje „Trakai“ netikėtai 0:2 nusileido „Strumbrui“, o įvarčius svečiams iš Kauno pelnė prancūzas Alexandre'as Kore (43-ią) ir Klaudijus Upstas (90+2 min.). Aikštės šeimininkai patyrė trečią nesėkmę ir su 36 taškais kol kas išsaugojo pirmą vietą, bet vieneriomis rungtynėmis mažiau žaidęs Vilniaus „Žalgiris“ atsilieka tik tašku. Vilniečių šio turo dvikova su Marijampolės „Sūduva“ atidėta dėl UEFA Čempionų lygos kovų.

„Stumbras“ šventė penktą pergalę, surinko 18 taškų ir susigrąžino penktą poziciją kovoje su „Lietava“.

Neseniai „Trakai“ netikėtai pralaimėjo ir UEFA Europos lygos turnyro atrankos antro etapo akistatą estų Talino „Nomme Kalju“ ekipai (2:1 namuose ir 1:4 svečiuose) ir atliko „valymą“ futbolininkų gretose. Oficialiai įtarimai dėl sutartų rungtynių kol kas nepatvirtinti.

Prieš dvikovą su Kauno „Žalgiriu“ „Lietavą“ papildė dar du naujokai – gynėjas Edgaras Žarskis ir patyręs vartų sargas iš Ukrainos Dmytro Babenka. Apie tai pranešė portalas fklietava.lt.

Jonaviškiai iškovojo ketvirtą pergalę ir su 17 taškų yra šeštoje vietoje. „Kauno Žalgiris“ patyrė jau 11-ą nesėkmę ir su 8 taškais lieka paskutinis.

„Lietavai“ įvarčius pelnė Laurynas Stonkus (33-ią), Valdemaras Borovskis (56-ą) ir Marius Ganusauskas (73-ią min.). Kauniečių gretose pasižymėjo Andrius Velička (45-ą) ir Kasparas Neverdauskas (87-ą min.).

Rezultatai:

„Trakai“ 0 – 2 Kauno „Stumbras“.

43' Alexandre Kore [0 - 1]
90+2' Klaudijus Upstas [0 - 2]

„Trakai“: I. Plūkas, A. Klimavičius, D. Česnauskis, J. Januševskis (74 min. D. Šėgžda), M. Vorobjovas, V. Šilėnas (12 min. G. Pelagias), J. Zasavickis, A. Gurenka (57 min. L. Kochanauskas), A. Byčenokas, N. Valskis, D. Aršakianas.

„Stumbras“: R. Broetto, A. Bareikis, R. Sadauskas, T. Snapkauskas, J. Nazare, L. Artimavičius, V. Armanavičius, G. Russo (74 min. A. Camara), N. Mačiulis, R. Vėževičius (52 min. K. Upstas), A. Kore (67 min. E. Skripkinas).

Jonavos „Lietava“ 3 – 2 „Kauno Žalgiris“.

33' Laurynas Stonkus [1 - 0]
45' Andrius Velička [1 - 1]
56' Valdemaras Borovskis [2 - 1]
73' Marius Ganusauskas [3 - 1]
87' Kasparas Neverdauskas [3 - 2]

„Lietava“: G. Kvedaras, V. Borovskis, E. Žarskis, J. Aleksandravičius, B. Spietinis, A. Rocys (46 min. Savio), T. Salamanavičius, A. Paškevičius, D. Galkevičius (60 min. M. Ganusauskas), T. Eliošius, L. Stonkus (78 min. R. Krušnauskas).

„Kauno Žalgiris“: D. Mikelionis, E. Pilypas, M. Fridrikas, Brunno, P. Daukša, K. Gvildys, T. Bučma, K. Šilkaitis, L. Sendžikas, Edv. Kloniūnas (72 min. R. Sikorskis), A.Velička (76 min. K. Neverdauskas).

„Stumbro“ naujokai įmetė „Trakus“ į dar gilesnę duobę

Naujos „Stumbro“ pajėgos tuoj pat atnešė dividendų ir kauniečiai iškovojo skambiausią pergalę klubo istorijoje. Nuo dvikovos pradžios Laikinosios sostinės ekipoje debiutavo vartininkas Rafaelis Broetto, iš Utenos „Utenio“ atvykęs Lukas Artimavičius ir puolėjas Alexandre‘as Kore. Savo ruožtu pirmą sykį šiame sezone su „Trakų“ marškinėliais pasirodė Ignas Plūkas, o gynėjas Georgios Pelagias į kovą buvo mestas jau 12-ą minutę, kai rungtynių tęsti negalėjo Vaidotas Šilėnas.

Per pirmą pusvalandį iniciatyva priklausė šeimininkams, kurie daug pavojingų progų nesukūrė, tačiau vertė „Stumbro“ gynėjus, saugus ir puolėją A. Kore kaip reikiant paplušėti. Sykį, kai vienu lietimu smūgiavo Modestas Vorobjovas, kamuolį gaudyti buvo priverstas gaudyti R. Broetto.

Visgi per paskutines penkiolika pirmo kėlinio minučių dominavo kauniečiai. Iš pradžių po Roberto Vėževičiaus perdavimo vos kamuolio nepasiekė arti vartų buvęs Tomas Snapkauskas, netrukus galva virš skersinio standartinės padėties metu smūgiavo Rimvydas Sadauskas.
A. Kore parodė savo greičio bei technikos savybes, suklaidindamas varžovą ir surasdamas baudos aikštelėje Giorgio Russo – italas vienu lietimu smūgiavo į vartininką.

Visgi 43-ią minutę legionierius iš Prancūzijos triumfavo: kamuolys atšoko tiesiai po galingo puolėjo kojomis ir šis nedelsdamas tiksliu smūgiu išvedė „Stumbrą“ į priekį.

Prieš pat kėlinio pabaigą R. Broetto atrėmė pavojingą Nerijaus Valskio baudos smūgį ir tai buvo tik įžanga, ką vartininkas nuveikė po pertraukos.

Vartų sargas likvidavo tolimą Davido Aršakiano bandymą ir netrukus išgelbėjo komandą, kai vienas prieš vartininką buvo išbėgęs N. Valskis. Kiek anksčiau auksinę progą turėjo D. Aršakianas, tačiau puolėjas nepasinaudojo juvelyriniu Deivido Česnauskio perdavimu ir smūgiavo pro šalį. Netrukus savo šanso neišnaudojo ir po keitimo aikštėje pasirodęs Lukas Kochanauskas.

„Stumbras“, kurio gretose debiutavo saugas Alpha Camara, sunkiu metu atsilaikė ir keletą sykių pavojingai kontratakavo. Vienas iš tokių išpuolių ir padėjo galutinį tašką šiame mače

Antrą pridėto laiko minutę K. Upstas pabėgo nuo dviejų varžovų ir, įsiveržęs į baudos aikštelę, smūgiavo tiksliai, nepalikdamas I. Plūkui jokių vilčių.

„Trakai“, atsilikdami 0:1, apeliavo į teisėją, kuris, anot „Riterių“, neskyrė baudinio, kai baudos aikštelėje krito N. Valskis. Visgi čempionato lyderiai dėl nerealizuotų progų gali kaltinti tik patys save.

Lietaus mūšį Jonavoje laimėjusi „Lietava“ numalšino pergalių troškulį

Nors mačą aktyviau praėjo jonaviškiai, tačiau apsipratęs su lietaus merkiama aikšte „Kauno Žalgiris“ pirmas surengė labai pavojingą išpuolį 15-ą minutę. Greitos atakos metu į baudos aikštelę įkirtęs svečių komandos naujokas iš Brazilijos Brunno sulaukė puikaus Tomo Bučmos perdavimo, bet mušė šalia vartų.

Po šio momento kauniečiai pastebimai suaktyvėjo. A. Veličkai pavyti kamuolį pritrūko centimetrų, puolėjas įsirėžė į jį sugriebusį varžovų vartininką. Kitos atakos metu Giedriui Kvedarui teko dar sykį gelbėti komandą, atremiant pavojingą Luko Sendžiko smūgį pažeme.

Iki tol tik tolimu Tomo Salamanavičiaus šūviu kauniečių vartams grasinusi „Lietava“ išsiveržė į priekį 33-ią minutę. Dominykas Galkevičius tiksliu perdavimu baudos aikštelėje surado L. Stonkų, o kapitonas savo šansą išnaudojo.

Kėlinio pabaigoje Jonavos komanda privalėjo padvigubinti persvarą. Po kampinio Deividas Mikelionis paliko vartus ir kumščiais numušė kamuolį tiesiai Artūrui Rociui, kurio tolimas smūgis sudrebino vartų konstrukciją.

A lyga. "Kauno Žalgiris" -  Jonavos "Lietava"

Netrukus pasitvirtino auksinė futbolo taisyklė, paskutinę kėlinio minutę „Kauno Žalgiriui“ išlyginus rezultatą. Kampinio metu Edvino Kloniūno smūgiuotas kamuolys atsitrenkė į virpstą, o pirmas prie jo atsidūręs A. Velička nesuklydo.

Po pertraukos iniciatyvą vėl susigrąžino aikštę šeimininkai. Tadas Eliošius tolimu smūgiu į vartus nepataikė, tačiau privertė vartininką šuoliu palydėti kamuolį. Vėliau laisvas galva į vartus nepataikė L. Stonkus.

Sužaidus beveik valandą, aikštės šeimininkai dar sykį įgijo pranašumą. Pasižymėjo V. Borovskis, kurio netikėto smūgio į artimą vartų kampą D. Mikelionis atremti nepajėgė.

„Kauno Žalgiriui“ pabandžius paspausti varžovus, „Lietava“ lengviau atsikvėpė 73-ią minutę. Nuošalės išvengęs ir prieš vartininką atsidūręs L. Stonkus pasielgė labai nesavanaudiškai, atiduodamas perdavimą M. Ganusauskui. Antro kėlinio viduryje aikštėje pasirodžiusiam futbolininkui beliko pasiųsti kamuolį į tuščius vartus.

Buvusios savo komandos pasigailėjo Rokas Krušnauskas. Į „Lietavą“ iš „Kauno Žalgirio“ persikėlęs puolėjas po puikaus T. Salamanavičiaus perdavimo įsigudrino pataikyti į vartų virpstą iš kelių metrų atstumo.

Intrigą rungtynėse sugrąžino A. Veličką pakeitęs K. Nevardauskas. Jaunasis kaunietis po tikslaus Ernesto Pilypo perdavimo nesunkiai laimėjo akistatą su G. Kvedaru 87-ą minutę.

Sugrąžinti dviejų įvarčių persvarą jonaviškiams galėjo V. Borovskis. Bet prieš svečių vartininką atsidūręs gynėjas mušė labai nestipriai ir D. Mikelionis kamuolį sugavo.

Atvirą futbolą mačo pabaigoje demonstravusios komandos sukūrė dar po vieną gerą momentą. Laisvas galva į vartus nepataikė M. Ganusauskas, svečiai atsakė pavojingu Roko Sikorskio smūgiu.

Aštuonių komandų turnyre antrą vietą užima Vilniaus „Žalgiris“ (35 tšk.), o trečioje pozicijoje Klaipėdos „Atlantas“ (35 tšk.).

Turnyro lentelė:

1.Trakai17113327:1236
2.Žalgiris16112333:1335
3.Atlantas17112428:1535
4.Sūduva1684427:2028
5.Stumbras1753921:3118
6.Lietava1745819:2717
7.Utenis17401313:2812
8.Kauno Žalgiris17151115:378

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: Abdoulas Sylla (Klaipėdos „Atlantas“) – 8, Maksimas Maksimovas („Atlantas“) ir Nerijus Valskis („Trakai“) – po 7 įvarčius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)