40-metė aktorė, kuri toje 2001-ųjų komedijoje suvaidino Elę Vuds, šia proga „Instagram“ pasidalijo trumpu klipu, kuriame demonstruoją garsiąją viliojimo techniką „pasilenki ir atšoki“ („bend and snap“).

„Laimingiausių #LegallyBlonde15! – parašė aktorė. – 15-ųjų #LegallyBlonde metinių garbei eikite į @instagram puslapį pažiūrėti mano interviu ir visų instrukcijų, kaip #BendAndSnap! Taip pat parodykit man, ką pasiekėt!! Naudokitės #LegallyBlonde15 dalydamiesi savo šventimu!“

Tame trumpame interviu iš Luizianos kilusi aktorė sakė, kad „Užsispyrusi blondinė“ padarė ilgalaikį poveikį visuomenei. Nes „Užsispyrusi blondinė“ daro žmones laimingus, o laimingi žmonės nežudo savo vyrų. Tikriausiai.
„Man tiek daug moterų sako: „Išvykau į teisės mokyklą dėl „Užsispyrusios blondinės“, – papasakojo ji.

„Iš tiesų jis turėjo prasmingą istoriją, (bet) ... mes nė nenutuokėme, kad ji taps tokia artima tokiai daugybei žmonių, – paaiškino aktorė. – Ji buvo apie moterų įgalinimą. Nebūtinai apie tai, kaip mergina gauna vaikiną.“

R.Witherspoon taip pat paskelbė savo paskyroje tokį užrašą: „Kiekvieną dieną gyvenk kaip Elė Vuds po to, kai Vorneris pasakė, kad ji nepakankamai sumani teisės mokyklai“.

„Užsispyrusi blondinė“ patiko ir kritikams, ir kino teatrų lankytojams, įkvėpė vieną tęsinį ir Brodvėjaus miuziklą.

„Aš tikrai didžiuojuosi tuo, ką mes sukūrėme, – sakė R.Witherspoon. – Aš taip didžiuojuosi, kad žmonės žiūri jį ir jis vis dar svarbus, ir jaudina tiek daug žmonių visame pasaulyje. Labai retai sukuri veikėją, kurį žmonės taip gerai pažįsta.“

Metinių proga aktorė taip pat paprašė gerbėjų pademonstruoti savo čihuahua, šuniukus, teisės studijų diplomus ar net pozas ********„pasilenki ir atšoki“.

„Tai vis dar dažniausias prašymas, kurio sulaukiu iš žmonių. Jaučiu, kad pasilenkimą ir atšokimą darysiu, kol man sueis 95“, – parašė ji.

Nors R.Witherspoon iki 2001-ųjų ne vienus metus buvo dirbusi Holivude ir nusifilmavusi tokiose juostose kaip „Erotiniai žaidimai“ (Cruel Intentions) ir „Išsišokėlė“ (Election), Elė Vuds buvo pirmasis pagrindinis jos vaidmuo dideliame hite.

Praėjusių metų spalio mėnesį per pokalbių laidą „Fashionably Late with Rachel Zoe“ R.Witherspoon neatmetė idėjos grįžti „Užsispyrusiai blondinei 3“.
„Daug scenaristų bėgant metams pateikė įvairių idėjų (dar vienam tęsiniui), – sakė ji. – Galvoju, kad esam pasirengę pamatyti Elę ir pamatyti, kaip jai sekėsi pastaruoju metu.“

O jeigu Holivudas kada nors nuspręstų statyti naują „Užsispyrusios blondinės“ versiją, pagrindinio vaidmens atlikėjos jiems nereiktų toli ieškoti: R.Witherspoon 16-metė duktė Ava, kurios ji susilaukė su Ryanu Phillippe'u, yra absoliuti jos kopija.

Šiuo metu aktorė turi vaidinti naujame HBO seriale „Big Little Lies“.