Septintoje vietoje pagal čempionato reitingą esančios mūsų merginos Urtė Andriukaitytė ir Ieva Dumbauskaitė 2:0 (23:21, 21:14) įveikė Estijos porą Heleenę Hollas ir Liisą Soomets.

Pirmame sete mūsų tinklininkės dar pratinosi prie stipraus Pernu paplūdimio vėjo, šiek tiek atsargiau žaidė gynyboje, tačiau antrajame sete, pažinusios savo varžoves, po taiklių Urtės ir Ievos atakų, mačą pabaigė užtikrinta pergale.

Jokių šansų Lietuvos merginos nepaliko ir kipriečių komandai Katerinai Zakchaiou bei Erikai Zempylai, užtikrintai nugalėdamos savo varžoves 2:0 (21:11, 21:7).

Ketvirtadienį laukia paskutinė ir įtempta kova G grupėje su Europoje gerai žinomomis, įvairių tarptautinių varžybų dalyvėmis Čekijos pora Eliška Galova ir Sara Olivova.

„Pirma diena mums paliko tikrai daug įspūdžių. Pats čempionatas suorganizuotas tikrai gerai, bet su oru estukai galėjo ir labiau pasistengti, – juokavo U. Andriukaitytė, – Jūros vėjas ganėtinai stiprus, pirma tenka kovoti su juo, tik paskui su priešininku. Čia atvyko nemažai puikių komandų, kurių pavardės gerai žinomos paplūdimio tinklinio pasaulyje, todėl apie mūsų galimybes žaidžiant tokiu oru kalbėti labai sunku, viskas priklauso nuo to, kaip kas sugebės susitvarkyti su vėjo gūsiais ir išliks ramūs aikštelėje“.

Vaikinų turnyre lietuviai Lukas Každailis ir Artūras Vasiljevas taip pat startavo užtikrintai. Jie pirmajame D grupės susitikime 2:0 (21:18, 21:16) įveikė Estijos duetą Dmitrijų Korotkovą ir Siimą Ennemuistą, o antrajame 2:0 (21:15, 21:15) nugalėjo kanadiečius Devoną Dunną ir Dallasą Keithą.

Ketvirtadienį mūsiškiais susitiks su ketvirtąjį reitingą šiame turnyre turinčiais austrais Thomasu Kunertu ir Christophu Dressleriu.

Palaikyti ir patarti savo subtiliomis pastabomis studentams į Pernu atvyko Lietuvos paplūdimio tinklinio rinktinių treneris Tadas Donėla, kartu su komandos treneriu Algirdu Bučinsku, turi numatęs komandoms tik vieną strategiją – tiesiog žaisti ir norėti laimėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)