Pasak SEB banko prezidento Raimondo Kvedaro, pirmą šių metų pusmetį Lietuvos ekonominiai rodikliai gerėjo, o eksportas vėl tapo spartesnio BVP kilimo veiksniu. Todėl galime tikėtis, kad mažės nedarbas, augs gyventojų pajamos, o kartu stiprės ir vidaus rinka.

Nors paaiškėjus Didžiosios Britanijos referendumo rezultatams padidėjo neapibrėžtumas dėl regiono ekonomikos plėtros, tačiau bet kuriuo atveju jos pasitraukimo iš Europos Sąjungos pasekmės materializuosis ne artimiausiu laiku, taigi jas bus galima tiksliau įvertinti ir tinkamai pasirengti.

„Pirmą šių metų pusmetį SEB banko grupės paskolų ir lizingo portfelio grynoji vertė padidėjo 8 procentais. Suteiktų paskolų suma būstui įsigyti pirmą metų pusmetį buvo 160 mln. Eur - 34 proc. daugiau negu analogišku laikotarpiu pernai. Dažniausiai dėl būstų paskolų kreipėsi didmiesčių gyventojai. Didėjantis vidaus vartojimas skatino ir vartojimo kreditų rinką - jų per pirmą pusmetį suteikėme 10 proc. daugiau negu analogišku laikotarpiu pernai", — sako R.Kvedaras.

Dėl neigiamų palūkanų aplinkos banko pajamos, neskaičiuojant nebūdingų vienkartinių pajamų, sumažėjo 2 proc., palyginti su pirmu 2015 metų pusmečiu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)