Reikės:

Tešlai:

400 g miltų,
6 šaukštai cukraus,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
200 g sviesto arba margarino,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
2 šaukštai kakavos,
2 šaukštai grietinės ar jogurto.

Varškės įdarui:

1 kg varškės,
1 stiklinė cukraus,
8 šaukštai tirpinto sviesto,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
5 kiaušiniai,
2 šaukštai krakmolo,
2 stiklinės vyšnių .

Tešlai sviestą sutarkuoti ir iš visų produktų suminkyti vientisą lygią tešlą. Ją padalinti į dvi dalis ir, kol bus ruošiamas įdaras, laikyti šaldytuve.

Įdarui varškę pertrinti. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Į trynius sudėti varškę, sviestą, krakmolą ir gerai išmaišyti. Baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į varškės masę.

Vieną tešlos dalį sutarkuoti (arba iškočioti ir įkloti) į riebalais pateptą ar kepimo popieriumi išklotą ~25x35 cm dydžio kepimo formą. Supilti paruoštą įdarą. Ant viršaus tolygiai suberti uogas ir šiek tiek įspausti į varškės masę. Likusią tešlą užtarkuoti ant įdaro.

Pyragą kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Išlepusį pyragą ataušinti iki kambario temperatūros, o tuomet gerai atšaldyti šaldytuve.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)