Gamtoje grybų sporos „žadinamos“ zuikio ar ežio virškinimo sistemoje. Kaip gi tai vyksta?

Itin agresyvi aplinka skaido maistą, rašo timeallnews.ru. Norėdami tokią aplinką sukurti namų sąlygomis, į vieno litro talpos butelį berkite porą arbatinių šaukštelių prancūziškų mielių.

Štai tokį mišinį derėtų palikti mėnesiui. Butelio dugne nusėda grybų minkštimas, kurį reikia pašalinti. Visa kita derėtų perpilti į kitą indą. Tirpalas grybams sėti jau paruoštas. Tirpalą būtina gerokai atskiesti. Taigi stiklinę paruošto sporų tirpalo iš butelio pilame į plastikinę 200 l talpos statinę. Tirpalu laistyti žemę naudojant įprastą laistytuvą. Tai daryti derėtų šalia medžių, prie kurių ir buvo rastas grybas.

Pavyzdžiui, jei lepšį radote šalia beržo, laistykite prie beržų. Jei grybą radote šalia ąžuolo, laistykite prie ąžuolų. Grybai glaudžiai susiję su medžių šaknimis, todėl ir sporos „atsimena“ ir „moka“ palaikyti ryšius tik su tomis medžių rūšimis, šalių kurių augo jų „mama“.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)