Giedrius DELFI sakė Škotijoje gyvenantis jau dešimt metų. Į portalą jis kreipėsi po publikuoto teksto apie tai, ką apie „Brexit“ mąsto neseniai į Angliją emigravęs lietuvis.

Pasak Giedriau, Škotijos gyventojai yra šokiruoti referendumo rezultatais. Būtent palaikymo kaip ES, iš kurios nori pasitraukti Didžioji Britanija, pilietis jis susilaukė ir iš pašto dėžutėje rasto laiško.

Jame nurodoma, kad laiškas Glazgo pietvakarinės apygardos parlamentaro Chriso Stephenso siunčiamas dėl Didžiosios Britanijos sprendimo nutraukti narystę ES:

„Suprantu, kad dėl referendumo rezultatų daug Škotijoje gyvenančių ES piliečių tokių kaip jūs gali būti susirūpinę ir neužtikrinti dėl savo ateities. Todėl kaip parlamento narys rašau Jums norėdamas užtikrinti, kad nepaisant balsavimo, jūsų teisės dirbti ir gyventi šioje šalyje artimiausiu metu niekaip nesikeis.

Svarbiausia, rašau norėdamas padėkoti, kad pasirinkote Škotiją savo namams kurti ir noriu patikinti, kad ir toliau esate laukiamas tiek mūsų bendruomenėje, tiek Škotijoje, o jūsų indėlis į mūsų visuomenę yra vertinamas. Škotijoje gyvena 173 tūkst. kitų ES valstybių gyventojų, kurie praturtina mūsų kultūrą, stiprina mūsų visuomenę ir duoda naudą mūsų ekonomikai.“

Kaip rašoma laiške, didžioji balsavusiųjų dalis Škotijoje pasisakė už norą likti ES, ir šalies valdžia ieškos būdų, kaip apsaugoti jos vietą sąjungoje.

Taip pat nurodoma, kad parlamentaro atsiųstą laišką galima gauti kitomis – tarp jų ir lietuvių – kalbomis.

Gyvenate Didžiojoje Britanijoje? Norite pasidalyti savo mintimis po „Brexit“? Rašykite el.p. pilieciai@delfi.lt!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)