Avinjono festivalis vyksta liepos 6–24 dienomis. Jau 70 kartą. Jis tapo reikšminga kultūrinio miesto paveldo dalimi. „Politinės nevilties akivaizdoje teatras kuria politinę viltį“, – pareiškė festivalio direktorius Olivier Py.

Jo sudarytoje programoje – per 40 teatro, šokio ir tarpdisciplininių pasirodymų, kurie bus rodomi visose miesto erdvėse – teatruose, vienuolynuose, gatvėse, aikštėse, kavinėse, ir, suprantama, XIV amžiaus popiežių rezidencijoje – Popiežių rūmuose (Palais des Papes). Čia spektakliai vaidinami po atviru dangumi.

„Didvyrių aikštė“

Spektakliai, reikalaujantys modernių technologijų ir erdvinių sprendimų, vaidinami Vedène, 13 kilometrų atstu nuo Avinjono centro. Ten žiūrovai vežami festivalio autobusais. Vedène yra net kelios moderniai įrengtos vaidybinės aikštelės, vienoje jų – „Kitoje didžiojo Avinjono scenoje“ (L‘autre Scene du Grand Avignon) – ir bus rodoma „Didvyrių aikštė“.

Spektaklis vyks su prancūziškais subtitrais, bus parodytas šešis kartus. 24-ąją, paskutinę festivalio dieną, garbė uždaryti festivalį suteikta būtent „Didvyrių aikštei“.

„Didvyrių aikštė“

Į festivalį išvyksta visa spektaklio trupė: aktoriai Eglė Gabrėnaitė, Valentinas Masalskis, Eglė Mikulionytė, Viktorija Kuodytė, Rasa Samuolytė, Toma Vaškevičiūtė, Doloresa Kazragytė, Neringa Bulotaitė, Vytautas Rumšas, Povilas Budrys, Arūnas Sakalauskas.

Iki šiol žavėję Lenkijos (Krokuvos ir Varšuvos) ir Kinijos (Tiandzino ir Harbino) publiką, aktoriai jaučia didelę atsakomybę, vykdami į visų teatro profesionalų labiausiai vertinamą festivalį.

„Avinjone būsiu pirmą kartą. Festivalis jau kelis dešimtmečius pristatomas kaip „teatro naujovė“, „novatoriškumo širdis“. Į jį suvažiuoja visame pasaulyje pripažinti spektakliai, žinomi aktoriai. Sunku įsivaizduoti, ar tai yra snobizmas, ar tai – tikra teatro Meka. Įsivaizduoju, kad pats Avinjonas turėtų būti teatrališka provincija. Labai džiaugiuosi, kad šįmet LNDT atsirado galimybė sudalyvauti šioje visų teatrų šventėje. Mūsų spektakliai vyks dienos metu, o vakarais ketinu pažiūrėti kitų teatrų spektaklius – bilietus jau įsigijau“, – prieš išvykdamas profesorių Šusterį vaidinantis V. Masalskis.

„Didvyrių aikštė“
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)