„Speedway“ kartodrome šalia Elektrėnų važiavusiam kartingo entuziastui koją pakišo ir klaidos.

„Nuo sekmadienio vakaro lietus mus stabdė net keturis kartus. Pirmą kartą lyti pradėjo iš karto po pirmojo sustojimo, turėjau vėl stoti keistis padangų. Mechanikai gal šiek tiek sutriko ir per skubėjimą padarė klaidą – nepriveržė rato. Šis su žiežirbomis nulėkė ir teko stoti 18 minučių remontui. Tada supratau, kaip lengva laiką prastovėti ir kaip sunku jį atgauti. Iš karto padidinau tempą ir laiko deficitas sumažėjo, bet vėl užėjo lietus, stojome, vėliau ėmė lyti ir trečią, ir ketvirtą kartą“, – dėstė V. Leščiauskas.

„Ketvirtasis buvo jau gana rimtas, lietaus sąlygomis pralėkiau beveik 100 ratų ir praėjus dešimčiai valandų buvo aišku, kad viskas baigta. Kiekvieną šlapią ratą pravažiavau su 7 sek. deficitu ir matėsi, kad trasa visai nedžiūsta. Priešpaskutinę atkarpą sausoje trasoje suplanavome ilgesnę. Pusantros valandos važiavau aukštu tempu sausoje trasoje be problemų, spėjau susigrąžinti 9 kilometrus, bet paskutinis lietus tiesiog pribaigė.

Bandymą pasiekti rekordą nutraukėme įveikę 758 ratus, arba 504 km distancijos. Didžiausio gokartu nuvažiuoto atstumo per 24 valandas Gineso pasaulio rekordas yra 1361 km, jį 2011 metų rudenį pasiekė Trey'us Shannonas „New Castle Motorsports Park“ trasoje JAV“, – pasakojo šio sporto entuziastas, pridūręs, kad ir ateityje planuoja sugalvoti „ką nors įdomaus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)