„Blue Baltics" projektas telkia investicijas į suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) infrastruktūros ir mobilios įrangos įrengimą, skirtą SGD aprūpinti jūrinį ir kt. transportą Lietuvoje, Švedijoje ir Estijoje. „Blue Baltics" yra dalis pasaulinio projekto, plėtojančio SGD bunkeriavimo tinklą Baltijos jūros regiono uostuose. Šis projektas prisideda prie šiltnamio efektą sukeliančių dujų mažinimo jūrų transporto sektoriuje. Bendra jo vertė siekia apie 50 mln. Eur.

Pagrindinė šio projekto dalis - antžeminė SGD paskirstymo stotis, kurią stato „Klaipėdos nafta" savo bendrovės naftos terminalo teritorijoje Klaipėdoje, ties antrąja krantine. Paskirstymo stotyje numatyti sprendimai SGD perkrovai iš laivo į laivą, iš kranto į laivą, iš kranto į autodujovežį ir iš autodujovežio į laivą. Jos veiklos pradžia planuojama 2017 m. Šiam projektui iš visos ES paramos planuojama skirti apie 4 mln. Eur.

Projektas taip pat apima SGD degalinių infrastruktūros plėtrą Estijoje ir SGD paskirstymo terminalo atnaujinimą Švedijoje. Dalis lėšų bus skiriama SGD mažos apimties bunkeriavimo laivui Vokietijoje. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai (KVJUD) bus skirta apie 1,4 mln. Eur paramos, kad SGD perkrovai būtų pritaikyta „Klaipėdos nafta" nuomojama iš KVJUD krantinė - parama skiriama krantinės paruošimui (tik statybos darbai be įrangos).

Europos Komisijos (EK) teigiamoje projektui išvadoje akcentuojama šio projekto svarba, kuri atitinka EK kvietimą skatinti alternatyvių degalų naudojimą. Projektas turės teigiamą aplinkos apsaugos poveikį mažinant šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį.

Iš viso EK oficialiai patvirtino 195 transporto projektų sąrašą, kuris gaus 6,7 mlrd. Eur ES paramos pagal 2015 m. Europos infrastruktūros tinklų priemonės (EITP) paraiškas.

Valstybei priklauso 72,32 proc. „Klaipėdos naftos" akcijų.