JAV Kongreso ataskaitoje teigiama, kad Didžiosios Britanijos pareigūnai, pavyzdžiui, iždo kancleris George Osborne, dėl HSBC kelia Jungtinėms Valstijoms spaudimą. Britai įspėja, kad teisinės JAV priemonės gali sukelti suirutę rinkose. Anot dokumento, Didžioji Britanija "trukdo" tyrimui ir "daro įtaką" jos rezultatams.

Bankas HSBC kaltinamas leidęs narkotikų prekeivių karteliams naudotis bankais JAV ir plauti per šias institucijas pinigus. Finansinė įstaiga, kurios būstinė yra Londone, jau sumokėjo 1,92 mlrd. JAV dolerių vertės baudą, tačiau baudžiamieji kaltinimai jam pateikti dar nebuvo. Jokių baudų nesulaukė ir aukšto rango HSBC pareigūnai.

Ataskaitoje nurodoma, kad "Iždo kancleris G. Osborne, Didžiosios Britanijos finansų ministerijos vadovas, įsikišo į HSBC bylą savo laišku Federalinio atsargų banko pirmininkui Benui Bernankei (Ben Bernanke) (...) ir teigė, kad Didžioji Britanija sunerimusi dėl JAV teisės aktų vykdymo priežiūros veiksmų britų bankų atžvilgiu". Laiške taip pat nurodoma, kad patraukus baudžiamojon atsakomybėn HSBC gali kilti "labai rimtų padarinių finansiniam ir ekonominiam stabilumui, ypač Europoje ir Azijoje".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)