Verslo paslapčių neatskleidė

Prie pat jūros, prieškopyje, netoli Centrinės gelbėjimo stoties nebaigtas statyti pastatas riogso jau apie dešimtmetį. Jis priklauso bendrovei „Žaliasis tiltas“, kuri užsiima apgyvendinimo ir maitinimo paslaugomis.

„Šiuo metu vyksta projektavimo darbai – kečiame statinio projektą, nes pastatas buvo pastatytas ne visai pagal išduotą statybos leidimą. Jo tūriai turi būti mažesni. Mes norime pastatą perplanuoti, šiek tiek sumažinti, o tada galėsime atnaujinti statybas“, – aiškino bendrovės „Žaliasis tiltas“ direktorius Aurimas Mončakas.

Jis vylėsi, jog statybos prasidės pasibaigus šiam sezonui, o bus baigtos iki kitų metų vasaros. „Pastate turėtų veikti kavinė bei teikiamos kitos poilsiautojams skirtos paslaugos. Galiu garantuoti, kad jokių butų, skirtų parduoti, tame pastate tikrai nebus, nestatome ir poilsio namų. Tačiau plačiau komentuoti verslo idėjos nenorėčiau, nes tai kol kas yra komercinė paslaptis“, – teigė pašnekovas.

Paklaustas, kodėl tiek ilgai apleistas pastatas nebuvo gaivinamas, A. Mončakas tvirtino, jog reikėjo pralaukti užklupusią krizę. „Be to, norėjome ištirti rinką. Išsiaiškinti poilsiautojų Palangoje poreikius ir pasiūlyti jiems tai, ko kurorte dar nėra. Galiu pasakyti, jog pastate tikrai veiks geras restoranas, kurio operatoriai būsime arba mes, arba jį išnuomosime gerą idėją turintiems žmonėms. Tai tikrai nebus greito maisto užkandinė ar kokio nors žinomo prekės ženklo kavinė. Norime, kad restoranas veiktų visus metus. Matome teigiamus pokyčius Palangoje, jog sprendžiama sezoniškumo problema. Dabar žiemą pro tą vietą, kur yra mūsų pastatas, nepraeina nė vienas žmogus. Norime, kad jis taptų traukos objektu“, – dėstė A. Mončakas.

Paklaustas, kokios gali būti investicijos, pašnekovas teigė, jog kol kas skaičius įvardinti sudėtinga, nes nebaigtas projektas, tad nėra ir skaičiuojamosios vertės. „Tačiau investicijos nebus labai didelės. Manau, kad užteks bendrovės lėšų, skolintis nereikės“, – teigė „Žaliojo tilto“ direktorius.

Vasarą uždraudė dirbti

Daugeliui poilsiautojų, einančių J. Basanavičiaus gatve, kyla klausimas, kodėl sustojo statybos – sanatorijos pastato rekonstrukcija į poilsio paskirties pastatą. Statybos vyko J. Basanavičiaus gatvėje esančiame, 43 numeriu pažymėtame sklype.

„Priežastis paprasta – vasaros sezono metu šioje vietoje statybos darbai yra draudžiami, kad netrukdytų poilsiautojams. Darbus turėjome nutraukti gegužės 15 dieną, o atnaujinti galėsime tik rugsėjo 15-ąją, kai oficialiai baigsis vasaros sezonas. Viskas vyksta pagal planą, žinojome, kad taip bus“, – teigė šio projekto statybos vadovas Audrius Valaitis.

Pastato rekonstrukcijos užsakovas yra Kauno arkivyskupijos ekonomo tarnyba. Jai ir priklauso buvę sanatorijos pastatai, kurių vienas seniai nudegė, o iš antrojo buvo likusi tik medinė griuvena. Todėl nuspręsta sklypą išvalyti ir pradėti naujas statybas, kurios įvardijamos rekonstrukcija, nes naujas pastatas kyla ant senųjų pamatų.

Jis bus dviejų aukštų su šlaitiniu stogu. „Jau daug yra padaryta, tačiau dar daug darbų liko. Reikia uždengti stogą, sutvarkyti komunikacijas, aplinką. Tačiau tikimės, kad iki numatyto termino – kitų metų vasaros pradžios viską spėsime padaryti“, – teigė A. Valaitis.

Veiks pramogų parkas šeimoms

Numatoma, jog L raidės formos pirmajame pastato aukšte veiks kavinė, skirta šeimoms, o antrajame bus svečių namai – ketinama įrengti 18 dviviečių kambarių.

Naujo pastato fasadas turėtų papuošti J. Basanavičiaus gatvę. Planuojama, kad pastato fasadai bus mediniai, stogas dengtas pluoštiniu cementu. Termiškai apdorota mediena greičiausiai bus nudažyta vėjo nugairinto medžio spalva, o patį fasadą puoš smilgas primenantis dekoras. Statinio dekore esą bus galima įžvelgti ir daugiau: skriejančias žuvėdras ar senovės lietuvių ugnies simboliką.

Sklypo, kuriame kyla naujas pastatas, plotas yra 72 arai, todėl jame ketinama įkurti ir pramogų parką šeimoms. Jo operatore turėtų tapti bendrovė „Kurorto pramogos“, kuri ir šią vasarą šioje vietoje siūlo įvairių pramogų vaikams.

Skaičiuojama, jog investicijos, kad buvusi sanatorija virstų nauju traukos centru, sieks apie 1,2 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (198)